Jaas roeper

Jaas Roeper

Golfsurfer

Voor mij is niets belangrijker dan surfen, ik ben super gedreven om de top te behalen en bereid om er alles aan te doen. Op ongeveer één kilometer afstand woon ik van Paal 19, op Texel. In de winter is dat de plek waar ik mijn trainingsuren doormaak. In de zomer ben ik vaak te vinden bij Paal 17 waar ik dan train en zelfs surf les geef aan andere mensen. Veel trainingsuren maken is belangrijk om een topsporter te worden, dag in en dag uit het uiterste uit je zelf willen halen.

’ Het NK winnen bij de mannen en meedoen aan buitenlandse wedstrijden is mijn ultieme doel!’

In de voorgaande jaren was ik nog onder de 18 jaar, dat betekende dat ik toen nog meedeed in de junioren categorie. De concurrentie was daar sterk, maar boven de 18 jaar nog veel sterker. Mijn ambitie is om in de komende jaren fysiek en mentaal nog sterker te worden zodat ik mee kan komen bij de mannen op het hoogste niveau.

Mijn hoogtepunt in 2018 was het EK Golfsurfen in Portugal. Ik maakt deel uit van het Nederlandse juniorenteam met 8 andere jongens. Het resultaat bij dat EK was een 11e plek. Het was een ontzettend gave ervaring en ik hoop in de toekomst veel vaker dit soort reizen en wedstrijden te mogen meemaken. 

Trainingen en reis/verblijfkosten 

Net zoals bij vele andere sporten zijn trainingsuren maken het allerbelangrijkste wat er is. Voor optimale trainingsomstandigheden ben ik afhankelijk van de golven om in te trainen. Helaas zijn de golven op Texel niet optimaal en ben ik vaak genoodzaakt om naar het buitenland te gaan om echt goed te oefenen. Deze reizen kosten veel geld, denk aan de reiskosten en het verblijf. In de toekomst zou ik heel graag vaker dit soort tripjes willen maken maar is er nu geen budget voor.

Verder reis ik ieder weekend in zuidelijke richting om op zaterdag professionele surftraining te krijgen in Scheveningen en op zondag in Wijk aan Zee. Deze contributie en reiskosten kunnen op zijn tijd hoog oplopen.

Daarnaast is materiaal ook ontzettend belangrijk voor een topsporter. Voor optimale prestaties zijn de beste materialen nodig en deze zijn prijzig. Ik gebruik per jaar 1 á 2 boards en verschillende accessoires zoals vinnen, leash en tailpad. Ik wil heel graag investeren in mijn toekomst en een bijdrage vanuit de Dorian Foundation helpt mij daar ontzettend bij.

Mijn streefbedrag is €1.000,-. Met dit bedrag hoop ik, met jouw hulp, te investeren in mijn toekomst en mijzelf te ontwikkelen tot surf professional bij de mannen 18+.

Wil je mij in actie zien? Klik dan hier!

Support Jaas' missie

Jaas heeft jouw hulp nodig zodat hij kan investeren in zijn grote droom. Optimale trainingsomstandigheden zijn ver van huis, elke bijdrage brengt Jaas dichter bij zijn doel.

0
Supporters
€0,00
Opgehaald
Doel: €1.000,00
Afgelopen

Je kunt helaas niet meer doneren

Deze actie is verlopen. Je kunt daarom niet meer doneren. Wil je toch nog helpen. Neem dan contact met ons op.