2018   lieke finales nh

Lieke Schuijl

Zwemster

Nog voordat ik mijn A-diploma had, had ik al de wens om te gaan wedstrijdzwemmen. Ik had het wedstrijdzwemmen op tv gezien en was meteen fan, dat wilde ik ook doen. Toen ik 6 jaar was had ik mijn zwemdiploma’s binnen en wilde ik gaan wedstrijdzwemmen. Helaas zijn er op Texel geen zwemverenigingen dus nu train ik 3x per week bij de vereniging MSV Zeemacht in Den Helder. Ik vind plezier maken en mijn techniek het allerbelangrijkste dus daar werk ik hard aan.

Als ik later groter ben zou ik mee willen doen aan de Nederlandse Junioren&Jeugd Kampioenschappen en uiteindelijk de Europese Jeugdkampioenschappen.

In het seizoen 2017/2018 heb ik veel mooie resultaten geboekt. Bij de minioren finales van de Regio Noord-Holland behaalde ik goud op de 100 meter schoolslag, zilver op de 100 meter rugslag, brons op de 100 meter wisselslag en brons op de 100 meter vrije slag. Overall was ik 22e van Nederland geëindigd en daarom door de KNZB uitgenodigd om deel te nemen aan de Nationale Miniorendag 2018. Wedstrijdzwemmen is het liefste wat ik doe, ik hoop elke training progressie te maken om steeds dichter bij mijn doel te komen!

Mijn doel voor dit seizoen is meedoen aan een jaargangfinale (de NK voor minioren). Ik sta ingeschreven voor de jaargangfinale korte baan begin maart 2019 in Leiden en ik hoop dat mijn tijd snel genoeg zal zijn. De snelste 18 zwemmers van Nederland mogen meedoen.

Begeleiding en reiskosten

Aangezien er geen zwemverenigingen zijn op Texel ben ik genoodzaakt om zelf begeleiding en ondersteuning te regelen om mijzelf verder te ontwikkelen als prof zwemster. Aan deze begeleiding zitten kosten verbonden en het zal super zijn als de Dorian Foundation mij kan helpen om een deel van deze kosten te dekken.

Verder train ik drie keer in de week op het vaste land in Den Helder en om daar te komen ben ik redelijk lang onderweg. Door drie keer in de week naar Den Helder te rijden lopen mijn reiskosten hoog op.

Mijn streefbedrag is €1.000,-. Met dit bedrag hoop ik, met jouw hulp, kosten te dekken en te investeren in mijn toekomst om mijzelf te ontwikkelen tot één van de beste zwemsters van Nederland!

Wil je mij in actie zien? Klik dan hier!

Support Lieke's missie

Lieke heeft jouw hulp nodig zodat zij de beste begeleiding kan krijgen die ze verdiend. Help haar om haar droom te verwezenlijken.

0
Supporters
€0,00
Opgehaald
Doel: €1.000,00
Afgelopen

Je kunt helaas niet meer doneren

Deze actie is verlopen. Je kunt daarom niet meer doneren. Wil je toch nog helpen. Neem dan contact met ons op.