Lifeofdorian

Nieuws

DORIAN VAN RIJSSELBERGHE GAAT DOOR MET OLYMPISCH WINDSURFEN

5488.650.ekmarseille.dorian.02

Tweevoudig Olympisch Kampioen Dorian van Rijsselberghe heeft besloten door te gaan met windsurfen op het allerhoogste niveau. 

Dit vertelde de, in Los Angeles woonachtige, Texelaar in een interview met de NOS. Dit interview vond plaats na het Wereldkampioenschap R:SX op het olympische wedstrijdwater bij Enoshima, Japan. Van Rijsselberghe eindigde in Japan op een achtste plaats.

"Ik ga door"
Dorian gaf de volgende toelichting: “Ik ga door. Ik ben aan het genieten. Dat is voor mij belangrijk. Het is een goede plek om te varen, het is een prachtig land en de mensen zijn fijn. Maar het is ook drie jaar buffelen. Vroeger vond ik het geen probleem om drie maanden achter elkaar van huis te zijn. Dat gevoel is nu heel anders. Vroeger liet ik alleen mijn ouders en m’n broer achter. Ik laat nu mijn vrouw en mijn eigen kind steeds achter, dat voelt heel anders.”


“Deze overweging heeft 100% met m’n gezin te maken. Ik had na Rio kunnen stoppen. Dat was het makkeijkste geweest. Maar ik ben 28 jaar, jong genoeg, fit genoeg en ik heb er plezier in. Dus waarom zou ik dan moeten stoppen. Er is geen zware druk van buitenaf om te stoppen. Slechts een beetje, haha. Mijn familie geeft me de ruimte om dit te blijven doen."

“In de afgelopen acht jaar was ik minimaal acht maanden van huis per jaar. Daar zit ik niet meer op te wachten. Concreet wil ik iets minder wedstrijden varen en iets kortere voorbereidingstijd op een evenement. Met andere woorden, dan ben ik ben minder van huis, anders van huis, minder lange periodes en ga ik meer thuis trainen.”


Goud?
“Ik ga ook nu niet zeggen ik ga voor goud. Het is niet zo eenvoudig. Ik moet eerst maar eens zorgen dat ik er kom en me kwalificeer. Dan zijn er nog heel veel factoren en dan moet verder ook alles blijven lopen zoals het loopt. Met mijn vrouw, ons kind, mijn ouders. Pas dan kan het lukken.”

“Als ik dan een goede week draai kan ik op het podium komen. Dat geldt voor mij en dat geldt ook voor mijn concurrenten. Maar mentaal denk ik sterker te zijn. Als puntje bij paaltje komt dan ben ik scherper. Zoals vandaag in de medalrace.”

“Dus ik zou kunnen zeggen: het goud is mogelijk. Maar zo ben ik niet. Ik ga dat niet zeggen. Ik heb echt niks te bewijzen. Ik vind het leuk om te windsurfen, ik ben aan het genieten. Er zijn weinig mensen die zo mogen leven.

Bekijk hier het gehele interview met de NOS: https://nos.nl/artikel/2194591-van-rijsselberghe-gaat-door-tot-spelen-tokio.html