Lifeofdorian

De sporters van de Dorian Foundation

De Dorian Foundation ondersteunt momenteel Eva van der Linde, Hugo Groothuis, Jaas Roeper, Senne Roeper, Jasmijn van der Burg, Karlijn van der Burg, Kim Witte-Kooger en het Waddenteam.

KLIK HIER OM DIRECT TE DONEREN
Eva van der linde

EVA VAN DER LINDE
Texels topruiter
Vanaf mijn zesde wist ik het zeker: ik wil Grand Prix amazone worden! Van jongs af aan ben ik opgegroeid met paarden, ik woonde praktisch in de manege van mijn ouders. Waar het paardrijden de eerste paar jaar nog een hobby was, is er op de middelbare school een knop omgegaan. Vanaf mijn dertiende jaar heb ik samen met mijn ouders de weg ingezet om de nationale top te bereiken.

Mijn ambitie
Hoogtepunt in mijn carrière is het behalen van de Grand Prix met mijn toenmalige paard O’Partout Texel. Met mijn nieuwe paarden hoop ik wederom deze classificatie te bereiken. Mijn ambitie? Ik wil internationaal doorbreken en grote successen behalen. Het is misschien ambitieus, maar ik geloof in mijzelf en in mijn paarden. Ik heb een goed team om mij heen, waardoor ik mij volledig kan focussen op het realiseren van mijn doelstellingen.

Waar je me mee kunt helpen
Wanneer ik de definitieve stap naar de top van Nederland en internationaal wil zetten, zal de frequentie van lessen omhoog moeten. Daarnaast wil ik met extra middelen nog specifieker mijn wedstrijden uitzoeken. Nu ben ik genoodzaakt om de wedstrijdlocaties dicht bij huis te selecteren. Belangrijk voor de ontwikkeling van mijzelf en de paarden is dat ik mijn wedstrijden op niveau kan rijden. Het geld uit de crowdfunding zal ik logischerwijs dan ook hiervoor gaan gebruiken!
Mijn streefbedrag is € 5.000,-. Met dit bedrag hoop ik, met jouw hulp, het komende jaar grote stappen te zetten en mijzelf naar een hoger niveau te tillen.

Hugo groothuis

HUGO GROOTHUIS
Mijn naam is Hugo Groothuis, ik ben 11 jaar oud en een fanatiek golfer. Ik ben geboren midden op Golfbaan de Texelse en beoefen de golfsport al vanaf mijn derde jaar. Als ik thuis kom van school loop ik naar de golfbaan om te trainen. Mijn Pro is Jan van Wijk en samen trainen we elke week 2 keer en daarnaast nog een keer met een groep jeugdleden.


Mijn ambitie
Sinds kort heb ik swingles van Phil Allen in Rotterdam en krijg ik lessen voor putten bij Rob Mouwen in Asten. Beiden zijn coach van Joost Luiten. Zij beschikken over de juiste kennis en kunnen mij nog veel leren. Samen met Jan van Wijk werk ik aan een programma om mij net zo goed als Joost te maken. Mijn ambities zijn om te spelen op de Amerikaanse Tour, de Masters winnen en deel uit te maken van het Europese Ryder Cup Team.

Waar je me mee kunt helpen
Ik speel al vanaf mijn achtste jaar veel wedstrijden. Niet alleen op Texel maar ook vaak “aan de overkant”. Omdat het vaak lang rijden is vanaf Texel en omdat ik vaak vroeg moet starten slaap ik de nacht ervoor regelmatig met mijn vader in een hotel. Dit jaar speel ik 5 wedstrijden van de NGF Challenge Tour, 12 wedstrijden van TopGolf Holland en ongeveer 8 open jeugdtoernooien. Sinds oktober zit ik in de Nederlandse C-selectie. Hiervoor moet ik 10 keer trainen op Papendal in Arnhem. Het geld verkregen uit het crowdfundingplatform, zou ik graag met name in de winter inzetten om samen met Jan van Wijk in goede (golf)omstandigheden te kunnen trainen.

Mijn streefbedrag is € 5.000,-. Met dit bedrag hoop ik mijn ambities waar te maken. 

Jaas roeper

JAAS ROEPER
Hoi, ik ben Jaas Roeper, 14 jaar oud en ik ben een surfer. Voorheen trainde ik vooral alleen, maar nu met begeleiding en videoanalyse, waardoor ik al grote stappen maak. Surfen is voor mij het leukste dat er is. Om een professioneel surfer te worden moet ik blijven trainen. De concurrentie blijft groeien en wordt steeds sterker. Texel heeft goede surfspots met dagelijks andere condities. Om het beste uit de golven te halen surfen we hier door de week elke dag. En de weekenden zitten vol met de trainingen in Scheveningen en Wijk aan Zee.

Mijn ambitie
Elke wedstrijd waaraan ik kan deelnemen daar schrijf ik mij voor in. Tot nu toe zijn dit alleen wedstrijden in België en Nederland, maar binnen twee jaar wil ik ook meer wedstrijden in Europa gaan surfen. Dit jaar doe ik mee aan het NK tot en met 14 jaar bij de Groms. Mijn doel is om daar de finale te bereiken en een podiumplaats te veroveren. Tot nu toe werd ik derde bij DoubleTrouble 2015, tweede bij Surffrenzy 2013, vijfde bij het NK Surf 2014, tweede bij Texel Special 2014, vierde bij Ripcurl Gromsearch 2014 en won ik de aanmoedigingsprijs voor aankomend talent.

Waar je me mee kunt helpen
Nu ik zo ver ben gekomen in Nederland wordt ervaring opdoen in het buitenland een vereiste. Mede omdat daar de condities beter zijn. Financiële steun via het crowdfundingplatform voor buitenlandse trainingsweken en wedstrijden zal mij helpen bij het verder komen op weg naar grotere successen.
Mijn streefbedrag is €3000-. Met dit bedrag hoop ik mijn ambities waar te maken, en de weg te vinden naar internationale successen.

Senne roeper

SENNE ROEPER
In de zomer van 2007 ben ik voor het eerst met een surfboard een golf in geduwd, en vanaf dat moment ben ik verslaafd geraakt aan het surfen. Al jarenlang surf ik zoveel mogelijk op Texel. En sinds 2012 heb ik besloten om hier verder me te gaan en een stap hoger te komen. Ik ben hierom gaan trainen bij Ozlines in Wijk aan Zee, onder leiding van Chris Way. Daarnaast ben ik via selectiewedstrijden voor het Surf Topsport Centrum geselecteerd en train ik nu ook in Scheveningen onder leiding van Daniel Spaans.

Mijn ambitie
Mijn doel is om professioneel te gaan surfen. Dit wil ik eerst bereiken via het Europese circuit en later wereldwijd. De begeleiding bij het Surf Topsport Centrum is goed maar helaas kunnen ook zij niets veranderen aan de minder goede condities in Nederland. Daarom zijn voor trainingen en wedstrijden meerdere trips naar het buitenland ingepland. Deze zijn voor mij erg belangrijk omdat ik daar werkelijk leer om te gaan met de kracht en hoogte van golven. Vanuit school krijg ik alle steun om mijn ambities te volgen. Ook mijn ouders steunen mij en rijden me overal heen.

Waar je me mee kunt helpen
Financieel is het erg zwaar om aan alle trips in zowel binnen- als buitenland mee te doen met de juiste materialen. Daarom wil ik graag geld ophalen via het crowdfundingplatform. Het streefbedrag dat ik graag wil binnen halen voor het bekostigen van meerdere doelen is 3000 euro.

Jasmijn van der burg

JASMIJN VAN DER BURG
Ik ben Jasmijn van der Burg, 20 jaar, studeer psychologie en ben een fanatiek triatlete die twee tot drie keer per dag en zeven dagen in de week aan het trainen is. Vijf jaar geleden stond ik op Texel aan de start van mijn allereerste triatlon. Na die ene triatlon wist ik het zeker, die adrenaline wilde ik weer voelen! Toen ik in contact kwam met mijn huidige trainer Ferdinand Mulder werd het echt serieus. Ik maak deel uit van One Team, het team waar ook mijn zus (Karlijn van der Burg) deel van uit maakt. Inmiddels, na zo’n 20 wedstrijden, waarvan zes keer een NK, drie keer een EK en één keer een WK weet ik zeker dat mijn ambitie bij de triatlon ligt.

Mijn ambitie
Mijn grootste ambitie is om het leven van een triatleet te kunnen leven, deel te nemen aan grote wedstrijden, te strijden met de besten van de wereld en stukjes van de wereld te zien. Mijn ambitie gaat veel verder dan alleen deelname aan de Olympische Spelen of een Wereldkampioenschap.Ik wil alles uit mezelf halen en wil vechten voor een plekje aan de top!

Waar je me mee kunt helpen
Het geld dat ik op wil halen via dit crowdfundingplatform wil ik besteden aan materialen, wedstrijden en trainingsstages.
Het streefbedrag hiervoor is 10.000 euro, dit is ook het bedrag wat ik jaarlijks ongeveer kwijt ben. 

Karlijn van der burg

KARLIJN VAN DER BURG
Als 16-jarig meisje ben ik begonnen met de sport triatlon. Al snel bleek dat ik wel wat in mijn mars had en na een jaar op de sprintafstand kwam ik terecht op meerdere NK podia. Tijdens trainingen bleek dat mijn talent beter tot zijn recht kwam op de langere afstand. Op mijn zeventiende nam ik al deel aan Olympische afstand-wedstrijden en op mijn negentiendeging ik al naar de halve en 70.3 wedstrijden. Ook toen bleek dat deze langere afstand mij goed ligt, aangezien ik in mijn eerste wedstrijd al met de Nederlandse top mee kon en als derde finishte. Inmiddels beoefen ik de sport fulltime en train ik elke dag twee tot drie keer, wat betekent dat er weinig tijd overblijft voor andere dingen. Het is voor mij een way of life geworden!

Mijn ambitie
Komend seizoen heb ik mijn zinnen gezet op het WK 70.3 Ironman in Oostenrijk en volgend jaar de kwalificatie en racen op het WK Halve Ironman in Mooloolaba. Mijn ambitie is om in 2020 als professioneel triatleet mee te doen aan de wereldkampioenschappen Ironman. Om hier te komen moet ik de komende jaren doorbouwen naar dit niveau.

Waar je me mee kunt helpen
Het geld dat ik op wil halen via het crowdfundingplatform wil ik gebruiken voor wedstrijden, materialen en trainingskampen. Elk jaar heb ik ongeveer 10.000 euro nodig om optimaal te trainen en mijn doelen te behalen. Dit is gelijk ook mijn streefbedrag. 

Kim witte kooger

KIM WITTE-KOOGER
Mijn naam is Kim Witte-Kooger en ik beoefen de mensport, ook wel ‘aangespannen paardensport’ genoemd. Op dit moment rijden we in klasse twee en mijn ambitie is om op het hoogste niveau te rijden in klasse vier. Voor dit seizoen hopen we nog minimaal vier punten te halen om ons doel voor dit jaar te halen en dat is om tijdens het menweekend op 19 en 20 september 2015 op Texel de overstap te maken naar klasse 3.

Mijn ambitie
Het doel voor 2015 is om toe te mogen treden tot de paramenners. Op dit moment ben ik al een fanatiek sporter, maar ik ben lichamelijk beperkt. Ik wacht op papieren van Onbeperkt Sportief, een organisatie die sporters met een beperking helpt om zo in de reguliere sport mee te kunnen komen. Sporters met te veel beperkingen kunnen in aanmerking komen voor de para-status. Ik laat me daar echter niet door tegenhouden en ga door met het uitvoeren van mijn sport.

Waar je me mee kunt helpen
Voor betere trainingen en goede instructeurs heb ik geld nodig. Daarnaast zou ik een quad willen aanschaffen zodat ik het parcours ook gemotoriseerd kan verkennen. Dit is beter voor mijn lichaam en prestaties. Hier heb ik dan ook al dispensatie voor gekregen. Het streefbedrag dat ik wil ophalen is 2000 euro. 

Img 0283

WADDENTEAM
Wij zijn het Waddenteam en beoefenen allen de sport windsurfen. Als team zien we dat we, naast het delen van materiaal, elkaar ook naar een hoger niveau stuwen. We overleggen veel en kijken goed naar elkaar tijdens het varen. Doordat we gebruik maken van hetzelfde materiaal kunnen we elkaar beter van feedback voorzien en hierdoor is onze leercurve veel hoger dan andere windsurfers. Ons team bestaat uit Bas, Jakob, Peter en Lars.

Onze ambitie
Voor dit jaar is de ambitie om aansluiting te vinden met de top van Nederland. Dit betekent dat Bas en Peter in de top tien moeten eindigen en constant in de winners- finale moeten varen. Jakob zal een top drie klassering bij de jeugd tot 20 jaar moeten behalen en zo hoog mogelijk in de algemene ranking moeten eindigen. Tot slot zal Lars een top vijf klassering bij de jeugd tot 20 jaar moeten behalen. De gezamenlijke ambitie is om een vaste plek in de top drie van Nederland en een hoge klassering in internationale toernooien te behalen.

Waar je ons mee kunt helpen
Door middel van dit crowdfundingplatform willen wij geld ophalen voor reiskosten, reparatie en vervanging van materiaal. Het streefbedrag voor 2015 is 10.000 euro.

Imme hippiade 2015

IMME SCHRAAG
Ik ben 10 jaar en sinds mijn 4de rijd ik pony. Eerst op verzorgpony Thara, daarna op Whoopy en sinds deze zomer op Starlight. Het rijden en het verzorgen doe ik na schooltijd en in het weekend. We moeten heel veel oefenen om goed te worden. Met mijn vorige pony Whoopy haalde ik verschillende prijzen, waaronder brons op het NK in de zomer van 2014 in de klasse L1 en zilver op het indoorkampioenschap begin 2015 in de klasse L2. Nadat ik twee jaar met Whoopy gereden had, werd ik helaas te groot. Starlight is een C-pony met een stokmaat van 1.37 cm.


MIJN AMBITIE
Om beter te worden, moet je veel trainen, ook in de sportzaal. Onder begeleiding train ik mijn balans, reactiesnelheid en rompstabiliteit om nog beter en mooier op mijn pony te kunnen zitten. Ik rijd nu in de L2 klasse dressuur. Binnenkort hoop ik in de hogere M klasse te starten. Ook met Starlight heb ik al in de prijzen gereden. Afgelopen jaar werden we in het buitenseizoen Noord-Hollands Kampioen in Hoofddorp.
Ook wonnen we de Hartogcup in Noord-Holland, dat is een cup waar meerdere wedstrijden meetellen voor het eindklassement. Ook schreven we de Sublicup op ons naam. Aan het einde van het buitenseizoen 2015 werden we Nederlands Kampioen in de klasse L1. Mijn uiteindelijke doel is hoog: Goud! Een gouden medaille op de Olympische Spelen lijkt me heel gaaf. Tijdens de winter zullen we ons proberen te selecteren voor het indoorkampioenschap. Dan hoop ik me weer te selecteren voor het Nederlands Kampioenschap.


WAAR JE ME MEE KUNT HELPEN
Momenteel worden Starlight en ik niet gesponsord door bedrijven. Mijn ouders zijn mijn grootste sponsor ;-) Dat het Dorianfonds ons wil ondersteunen, vind ik ontzettend gaaf. Mijn streefbedrag is € 5000,-. Ik zou graag een heel goed zadel kopen dat heel goed op Starlights rug past en waarop ik nog stiller kan zitten. Ik hoop dat het lukt, want dan zit ik als een koningin!