Lifeofdorian

Nieuws

Aaron McIntosh genomineerd voor Coach van het Jaar

Mcintosh

Aaron McIntosh is genomineerd voor het Zeiler van het Jaar Gala 2018 in de categorie: Coach van het Jaar.

Sinds 2008 is McIntosh (NZL) coach van de RS:X-men klasse voor het Watersportverbond. Onder zijn leiding pakt Dorian van Rijsselberghe vele titels, waaronder het wereldkampioenschap in 2011 en een gouden medaille op de Olympische Spelen van London 2012 en Rio de Janeiro 2016. Samen met "zijn" toppers Van Rijsselberghe en Badloe is hij nu op weg naar Tokio 2020. En dat lijkt een gouden samenstelling.

Bij het WK in Aarhus afgelopen augustus stonden zijn mannen naast elkaar op het podium. Van Rijsselberge pakte de wereldtitel, Badloe het zilver. Het gedroomde scenario voor coach McIntosh: "De jongens moeten elkaar sterker maken en daarvoor moeten we met elkaar werken, en niet tegen elkaar. We hebben elkaar echt nodig", vertelde McIntosh tijdens het WK, "We weten wat we kunnen en hoe we moeten pieken. Ik heb twee jongens die ieder voor zich groeien en als ze dat blijven doen, dan winnen we. Wij concentreren ons richting Tokio op een-twee'tjes bij de wereldkampioenschappen. Wie verslagen wordt door de ander maakt niet uit. May the best man win."

De winnaar wordt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala, een samenwerking van het Watersportverbond en de Stichting Zeiltrophy, op 5 november in Den Haag bekend gemaakt. Anje-Marijcke van Boxtel, coach van Team Brunel in de Volvo Ocean Race 2017-18 is de andere genomineerde. Voor de Coach van het Jaar kan op 5 november tijdens het gala gestemd worden.