Lifeofdorian

Stichting Sailwise

SailWise biedt al bijna 40 jaar lang actieve en uitdagende watersportactiviteiten en –vakanties voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Om het belang van watersport voor mensen met een beperking te onderstrepen, presenteerde SailWise in september 2014 haar Comité van Aanbeveling, waar Dorian van Rijsselberghe lid van is. 

Iedereen die het wil zou het water op moeten kunnen
Dorian van Rijsselberghe over zijn motivatie om lid te worden van het Comité van Aanbeveling van SailWise: “Toen SailWise en ik in gesprek raakten, hoefde ik geen moment na te denken over mijn inzet voor hun doelstellingen… iedereen die het wil zou het water op moeten kunnen, natuurlijk! Volg je passie en voel de wind in je haren. Maar ja, lekker makkelijk praten: ik weet dat dat niet even gemakkelijk is voor iedereen."

"Zelf ben ik een bevoorrecht mens en dat besef ik me maar al te goed. Opgegroeid op een eiland, in goede gezondheid en met alle ondersteuning voor mijn surfambities. En dat is helaas niet iedereen gegeven. Daarom sta ik ook vierkant achter SailWise. Die geven watersporters die dat nodig hebben dat steuntje in de rug… met bijvoorbeeld mankracht of aangepaste faciliteiten. Zodat iedereen die dat wil de wind in de haren kan voelen!” 

Naast Dorian zitten in het Comité van Aanbeveling:
Thierry Schmitter zeiler, winnaar van 2 bronzen medailles Paralympische spelen
Karla Peijs voormalig minister en voormalig Commissaris van de Koningin
Job Cohen voormalig burgemeester en voormalig staatssecretaris
Frits Wester journalist/politiek commentator
Jorrit Volkers partner Deloitte
Henny Jacobse erevoorzitter Gehandicaptensport Nederland
Lobke Berkhout vijfvoudig wereldkampioene zeilen, zilver en brons Olympische Spelen

Over SailWise
SailWise vindt dat iedereen in Nederland moet kunnen watersporten. Of je nu in een rolstoel zit of blind bent, lichamelijk of verstandelijk gehandicapt of chronisch ziek. Elk jaar bezoeken zo’n 1400 mensen – vaak meerdere dagen - onze drie volledig aangepaste en rolstoeltoegankelijke accommodaties. Van zwerftochten over het IJsselmeer en het Wad met de tweemastklipper Lutgerdina, zeilen op de Friese meren met de catamaran Beatrix tot genieten van een mix van kleine watersporten op het eiland Robinson Crusoe bij Loosdrecht. Alle accommodaties zijn volledig aangepast, rolstoeltoegankelijk en voorzien van alle comfort. Ook de schepen zijn zodanig ingericht dat iedereen zelfstandig mee kan doen.

Meer informatie over SailWise is te vinden op de website www.sailwise.nl

Op 23 september 2014 overhandige Dorian van Rijsselberghe, samen met Lobke Berkhout, een aangepaste zeilboot aan Sailwise namens Delta Lloyd