Lifeofdorian

Nieuws

Brunotti werkt samen met Plastic Soup Foundation

Jus 5817

Brunotti is sinds 4 november officieel ‘'Business Angel'' van de Plastic Soup Foundation (PSF). Als Business Angel helpt Brunotti de Foundation met het opschonen van onze oceanen. "Als Board sport en lifestyle merk, opgericht door de windsurfer Claudio Brunotti, voelen wij ons verplicht om de oceaan te beschermen en aandacht hiervoor te vragen. Wanneer we nog van onze prachtige oceanen en hun zorgeloosheid willen genieten zullen wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen."


Noodzaak van de Plastic Soup Foundation (PSF)
De oceanen vormen 72% van het aardoppervlak en is onze belangrijkste leveranciers van zuurstof. Plastic vervuiling is dan ook een ernstige bedreiging voor het vitale ecosysteem van de aarde. Door de degradatie en fragmentatie van plastic in kleine stukjes, al het water verandert in een wereldwijde soep van microplastics. De giftige chemicaliën die vrijkomen en vaak in onze voedselketen terecht komen kunnen ernstige schade toebrengen aan onze gezondheid. Daarom moet er net zoals nieuwe innovatieve processen, een nieuw systeem op basis van alternatieve grondstoffen gevonden worden.

Business Angel, wat betekent het
Brunotti is een van de bedrijven, die nauw samenwerkt met de Plastic Soup Foundation: "Wij zijn toegewijd aan de innovaties, die zijn ontwikkeld binnen/tijdens deze samenwerking. Hierbij zijn we gedreven door de normen en waarden van ons bedrijf, evenals onze maatschappelijke verantwoordelijkheid."

"Niet alleen ons bedrijf zelf, maar ook een van onze teamriders en Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe, ondersteunt de Stichting als een ambassadeur."

Brunotti = Business Angel
Brunotti is één van de bedrijven, die nauw samenwerkt met de Plastic Soup Foundation. Daarom zijn ze één van hun ‘’Business Angels’’, die helpen om het probleem van de plastic vervuiling van onze oceanen op internationaal niveau te benaderen. Om deze doelen te behalen wordt er niet alleen samengewerkt met de Plastic Soup Lab, maar ook met andere bedrijven om ervoor te zorgen dat het probleem kan worden benaderd met gecombineerde kracht vanuit de industrie.