Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe en Bouwmeester zeker van eindzege Delta Lloyd Regatta

Dorian v rijsselberghe dag 4

Zaterdag worden de prijzen pas verdeeld bij de Delta Lloyd Regatta, maar windsurfer Dorian van Rijsselberghe en Marit Bouwmeester (Laser-Radial) hoeven op de slotdag van het grootste zeilevenement in Nederland alleen maar het water op te gaan om de hoofdprijs op te halen.

Bouwmeester won vrijdag twee races en het gat met de Belgische Emma Plasschaert is zo groot dat de medalrace de volgorde zaterdag niet meer kan veranderen. ,,Het is altijd goed om je hoogste niveau te halen. En dat heb ik hier deze week gedaan”, zei Bouwmeester, die vorig jaar ook al won.

Bouwmeester is bezig met een andere missie: olympisch goud in Rio de Janeiro. Zilver pakte ze vier jaar geleden al in Londen. Coach Jaap Zielhuis heeft er vertrouwen in. "Vergeleken met vier jaar geleden heeft ze veel meer ervaring. Ze is veel zelfstandiger, maakt haar eigen keuzes. Dat maakt het voor een coach niet eenvoudig maar mensen die zó goed zijn zijn nooit gemakkelijk. In de goede zin van het woord’’, zegt de coach. ,,Deze wedstrijd was een prima training voor Rio. Het einddoel ligt straks op de Spelen.”

Dorian van Rijsselberghe werd vrijdag twee keer vierde plaatsen en een keer tweede. Dit was voldoende om de rest van het deelnemersveld in Medemblik op onoverbrugbare afstand te zetten. De olympisch kampioen had het op het water van het IJsselmeer best naar zijn zin. De concurrentie had dit jaar minder kwaliteit en was vooral jong.

"En die combinatie maakte het gewoon leuk. Die jongens zijn niet gefocust op de Olympische Spelen, zijn bezig met de wedstrijd. En ik heb het gevoel dat ze niets liever dan de olympisch kampioen verslaan. Ze zijn allemaal vijf kilo lichter en dat is met dit weer een wereld van verschil. Ik heb me gek ‘gepompt’ om die gasten bij te houden”, zei de man die in augustus voor de tweede keer op rij olympisch kampioen hoopt te worden.

Blessure windsurfster Lilian de Geus
Windsurfster Lilian de Geus moest zich vrijdag afmelden. De klassementsleidster in de RS:X-klasse blesseerde donderdag haar linkervoet en wilde met het oog op de laatste voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio geen enkel risico nemen. Onderzoek in het ziekenhuis leverde niets ernstigs op, maar door de kneuzing werd het beter geacht niet meer te starten in Medemblik. ,,Heel jammer, want ik wil de Delta Lloyd Regatta graag een keer winnen. Het is een prachtige wedstrijd in Nederland”, zei de nummer drie van het laatste WK.

Foto Sander van der Borch