Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe klimt in klassement op dag twee WK windsurfen

Dsc 0273

Op de tweede dag van het wereldkampioenschap RS:X windsurfen klimt Dorian van Rijsselberghe naar de achtste plaats in het algemeen klassement. De regerend wereldkampioen begon woensdag ietwat tegenvallend met een achttiende plaats maar surfte vervolgens naar een derde plaats in de tweede race van de dag. Na een onderbreking van enkele uren wegens het uitblijven van de wind sloot Van Rijsselberghe de dag in Torbole af met winst in de derde en laatste race van de dag. Donderdag en vrijdag volgen de wedstrijden in de gold fleet. Zaterdag wacht de afsluitende medal race met de beste tiende windsurfers van het klassement om dubbele punten.

Opdracht duidelijk voor Van Rijsselberghe
Van Rijsselberghe reageerde na afloop tevreden maar was ook kritisch op zichzelf: “Ik had een beetje een rough start met een achttiende plek in de eerste race. Daar was ik niet zo blij mee. Gelukkig kwam ik met een derde plek in de tweede race van de dag terug. Vanmiddag in de derde en laatste race van de dag kon ik het afmaken met een eerste plaats. Hopelijk gaat die achttiende plaats geen pijn doen verderop in het toernooi. Vanaf morgen varen wij alleen nog maar met de gold fleet dan gaat het echt gebeuren. Daar heb ik super veel zin in zeker na zo’n race als vanmiddag waarin het lekker liep. Mijn opdracht is duidelijk ik moet een goede serie blijven varen en hopelijk komen we aan het einde van de rit dan aan de bovenkant terecht.”


McIntosh tevreden voor nu
Aaron McIntosch, de coach van Van Rijsselberghe, is na twee dagen varen op het Gardameer tevreden en kijkt vol vertrouwen naar de rest van de week. McIntosh: “Het is nog vroeg in het kampioenschap we hebben nog behoorlijk wat wedstrijden voor de boeg maar voor nu ben ik tevreden met waar we staan. Morgen wacht ons weer een nieuwe dag. We bekijken het echt dag voor dag maar vanaf morgen varen we alleen met de gold fleet. Dan gaat het spel echt beginnen en is ieder punt waardevol. Het is fijn dat we nu in deze goede positie staan halverwege maar nu is het tijd om op te staan en ik heb er alle vertrouwen in dat we dat kunnen."

Badloe voorlopig op twee
Kiran Badloe kende een sterke racedag. Hij finishte zijn races als 4e, 2e en 1e en behoudt met een totaal van 11 punten zijn tweede plek, vlak achter de Franse Pierre Le Coq met 9 punten.


Klassement na dag twee
1. Pierre Le Coq - FRA - 9 p.
2. Kiran Badloe - NED - 11 p.
3. Piotr Myszka - POL - 22 p.
4. Tom Squires - GBR - 24 p.
5. Kun Bi - CHN - 24 p.
6. Byron Kokkalanis - GRE - 25 p.
7. Thomas Goyard - FRA - 27 p.
8. Dorian van Rijsselberghe - NED - 28 p.
9. Tom Reuveny - ISR - 31 p.
10. Daniele Benedetti - ITA - 34 p.

Full results: http://www.rsxclass.org/worlds2019/results/men/