Lifeofdorian

RS:X World Championships

24/10/2015
Mussanah, Oman
Brons

Result icon brons

Lilian de Geus en Dorian van Rijsselberge pakken ieder de bronzen medaille op het wereldkampioenschap windsurfen in de olympische RS:X klasse in Oman. De twee windsurfers zeilden een zeer sterke medalrace met brons als resultaat. Zowel voor Van Rijsselberge als De Geus was het een zeer lastige week, met heel weinig wind in de Gulf van Oman. Om die reden is het bemoedigend dat beide windsurfers uit de Delta Lloyd Kernploeg op het podium terechtkomen.

Van Rijsselberge: “Superblij met dit resultaat!”Dorian van Rijsselberge had zijn zinnen op dit WK gezet om goed voor de dag te komen. Voorafgaand aan dit WK meldde de Texelse windsurfer op zijn blog dat hij superfit en sterk was. Het werd uiteindelijk een lastig kampioenschap voor de olympisch kampioen. De hele week was er heel weinig wind met wisselende resultaten als gevolg. Dorian van Rijsselberge was heel blij met de goede wind op de laatste dag en maakte daar optimaal gebruik van om zichzelf op het podium te surfen.

Van Rijsselberge reageerde als volgt: “Superblij natuurlijk. De derde plek is prima. Het is een beetje de troostprijs. Je ziet dat als we kunnen planeren dat de uitslagen meteen heel anders zijn. Gewoon top dat ik een derde plek in de wacht heb kunnen slepen. Er is nog veel werk aan de winkel. We zijn er nog lang niet, maar dit is echt een stap in de goede richting.”