Lifeofdorian

ISAF Sailing World Cup Miami

30/01/2016
Miami
Goud

Result icon gold

Zaterdag 30 januari pakt Team Delta Lloyd tijdens de wereldbekerwedstrijden in Miami twee gouden en twee zilveren medailles. Mandy Mulder en Coen de Koning winnen samen goud in de gemengde Nacra 17- klasse. Windsurfer Dorian van Rijsselberge claimt het goud bij de mannen en Lilian de Geus de zilveren medaille bij de vrouwen. Ook Marit Bouwmeester gaat met het zilver naar huis in de Laser Radial. Rutger van Schaardenburg grijpt net naast het eremetaal en eindigt op een vierde plaats.

Van Rijsselberge goed voor goudDorian van Rijsselberge had, voorafgaand aan de medalrace, al een behoorlijke voorsprong. De Engelsman Dempsey won de medalrace en claimde het zilver. De zevende plaats in de afsluitende race was voor Van Rijsselberge goed genoeg voor goud. Van Rijsselberge's trainingspartner Kiran Badloe eindigde op een vijfde plaats in het klassement.

Van Rijsselberge reageert: “Het ging niet heel makkelijk in de medalrace. Het was wel even werken. Gelukkig had ik wat punten voorsprong, dus ik kon wat lijden. Wij zijn naar Miami gekomen om lekker rondjes te varen. Natuurlijk wil je elke wedstrijd winnen. Niet alle toppers waren hier. Maar het is voor iedereen een belangrijke voorbereiding op de spelen. Want alles staat in het teken van de spelen, bij iedereen ligt daar de nadruk op en niemand loopt er de kantjes vanaf. Ik blijf nog twee weken in Miami en dan vertrekken we naar Israël voor het Wereldkampioenschap in Eilat van 20 tot en met 27 februari.”