Lifeofdorian

Olympische Spelen 2016 Rio

14/08/2016
Rio de Janeiro, Brazilie
Goud

Result icon gold

Op vrijdag 12 augustus toont de Olympisch windsurfkampioen van 2012 Dorian van Rijsselberge zich wederom oppermachtig. Door zijn voorsprong uit te breiden naar 21 punten is de Texelaar al zeker van het goud voor het begin van de medalrace op zondag 14 augustus.

Zondag 14 augustus heeft Dorian van Rijsselberghe zijn gouden medaille extra glans gegeven. Van Rijsselberghe toonde onder toeziend oog van de koninklijke familie op overtuigende wijze naar de winst. Dorian van Rijsselberghe was net als in Londen al voor de afsluitende medalrace zeker van het goud. Zoals van te voren aangekondigd Ik had geen geweldige start maar we hadden een goed plan. Ik ben meteen naar links gebeukt. Kwam als tweede boven toen pakte ik vervolgens de koppositie en was het snel klaar.”


De 27-jarige Texelaar pakte deze overwinning onder toeziend oog van koning Willem-Alexander, koningin Maxima en de drie prinsjes. Na afloop ging Van Rijsselberghe even aan boord bij de koninklijke familie.  Naast het goud stond ook het zilver alvast, dat is voor Nick Dempsey (GBR). Het brons ging naar de Fransman Pierre Le Coq. Nick Dempsey, de zilveren medaille winnaar van Londen en Rio, noemde Van Rijsselberghe na afloop van de medalrace: 'de grootste windsurfer ooit.'

Van Rijsselberge: “Dat hij dat zegt is mooier dan twee gouden medailles. Echt waar dat is heel bijzonder. Medailles zijn maar medailles maar als iemand je vertelt dat je de grootste windsurfer ooit bent… dat is wel heel apart.”