Dsc 0306

Berber van der Duim

Zeilster

Later wil ik de Olympische Spelen halen en dan goud winnen, dat is wel echt mijn grootste droom.
Op dit moment ben ik 14 jaar jong en heb ik dus nog wel wat jaren te gaan maar het lijkt me zo gaaf, ik wil er hard voor blijven trainen.
Zeilen doe ik nu een aantal jaren en ik vind het helemaal geweldig. Op dit moment vaar ik mijn laatste jaar in een optimist en moet ik vanaf volgend jaar een nieuwe boot gaan kiezen. Het is namelijk zo dat iedereen tot zijn of haar 15e jaar in een optimist kan blijven varen en daarna een nieuwe klasse moet kiezen. Vanaf volgend jaar wil ik de Laser gaan varen met de ambitie om later in de Laser radiaal-klasse mee te doen net zoals Marit Bouwmeester, zij is mijn grote voorbeeld.

''Later wil ik de Olympische Spelen halen en dan goud winnen, dat is mijn droom!'' 

Wonen op Texel is ontzettend leuk omdat er hier van alles te doen is. Toen ik nog iets jonger was kon ik nog prima zeilen hier op het eiland. Nu ik ouder ben en meer begeleiding nodig heb om op een hoger niveau te trainen, word ik al snel naar het vaste land verwezen. Op dit moment train ik een aantal keer in de week in Friesland bij het trainingscentrum RTC Noord. Een plek waar talentvolle jeugdzeilers samen komen en trainen.

Zeilen is een kostbare sport. Mijn hoogste kostenposten op dit moment zijn vooral de boot, de trailer, zeilen en zeilkleding (zomer en winter). Om op het hoogste niveau mee te blijven varen heb ik ook de beste begeleiding en trainers nodig, kosten die ook hoog kunnen oplopen. Verder heb ik wedstrijden verdeeld over heel Nederland en af en toe zelfs in het buitenland. Deze reiskosten zijn duur en het helpt dan ook niet dat ik van Texel kom. Wedstrijden varen doe ik het liefst en dit wil ik de toekomst dus ook heel graag blijven doen. Ik ben blij met de steun vanuit de Dorian Foundation zodat ik mijzelf verder kan ontwikkelen tot één van de beste zeilsters van Nederland!

Let your dreams set sail!