Britte stuut

Britte Stuut

Volleybalster

Hét Nederlandse volleybalteam, mijn ultieme droom! Ik droomde er als klein meisje in de C-jeugd van om daar bij te zitten. Deze droom is de laatste jaren steeds realistischer geworden.

Sinds eind 2018 zit ik bij de selectie van Jeugd Oranje en ook nog eens in de selectie van de besten uit dat team: het Papendal Talentteam. Mijn ambitie is om mijn persoonlijke ontwikkeling nog verder

door te zetten om uiteindelijk een internationale carrière te kunnen hebben, én uiteraard voor het “echte” Nederlandse damesteam te mogen uitkomen!

‘’Hoogste klassering ooit behaald met Talentteam Papendal’’

Met Jeugd Oranje heb ik al veel mooie wedstrijden en toernooien mogen spelen. Zo behaalden wij in april 2018 bij het EK in Bulgarije een 10e plek. Daarnaast speelden wij in juni 2018 het 8-landen toernooi en pakten we de 3e plek. Mijn hoogtepunt van de afgelopen periode is dan toch wel onze prestatie in de Eredivisie van seizoen 2018/2019, met Talentteam Papendal werden we dit seizoen maar liefst 7e! Hoogste klassering ooit voor ons team.

Terug naar Texel

Om mijzelf te ontwikkelen en het beste uit mijn carrière te halen, moet ik zoveel mogelijk trainingsuren maken. Wonen op Texel en meedraaien met de Nederlandse topsport kan soms moeilijk zijn. Bij het Talent Team Papendal zowel als bij Jeugd Oranje op Papendal, word ik erg goed begeleid door verschillende coaches en artsen (bondscoach, life skill coach, CTO school coach, diëtiste, fysio, kracht coach, sportartsen). Door het zeer intensieve programma op Papendal heb ik nauwelijks tijd om terug naar huis op Texel te gaan. Na een drukke school & trainingsweek zijn de weekenden gevuld met extra trainingen en de Eredivisie wedstrijd ergens in Nederland. Als ik tijd heb om terug naar huis te gaan op Texel dan doe ik dit erg graag. 

Mede met de hulp van de Dorian Foundation hoop ik mijzelf te ontwikkelen tot een top volleybalster.

In team sports

Don't aspire to be the best on the team.
Aspire to be the best for the team.