A09a4408 (bewerkt)

Marissa Schuiling

Menner

Mijn ambitie is om dit jaar wederom deel te nemen aan het WK, wat deze keer in Kisber (Hongarije) plaatsvind. Mijn doel is om dit jaar in de top 5 op het WK te kunnen eindigen. Het mooiste is natuurlijk een podiumplaats, maar ik houd mijn doelen graag realistisch, ik weet wat ik kan, en wat mijn pony voor kwaliteiten heeft. Door verschillende Internationale wedstrijden naar aanloop van het WK ken ik mijn concurrentie en weet ik waar ik aan moet werken.

Daarnaast zou ik graag mijn NK titel willen verdedigen, na 1 jaar uitval en vorig jaar tweede met een minimaal verschil, wil ik nu weer knallen voor goud. Verder richt ik mij ook graag op de toekomst door het opleiden van jonge pony’s.

''Geselecteerd worden voor het A-kader was een droom die uitkwam!''

Vanaf 2012 ben ik actief op het hoogste niveau. De eerste twee jaar moest ik even mijn plekje zien te vinden op dit niveau maar vanaf 2014 kreeg ik de smaak te pakken. In 2014, 2015 en 2016 werd ik Nederlands Kampioen. 2015 was tevens het jaar waarin ik werd opgenomen in het A-kader. In dit kader zitten de sterkste combinaties van Nederland. Zij worden begeleid door de bondscoach en kunnen geselecteerd worden voor internationale kampioenschappen en landenwedstrijden.

Ik heb twee WK-deelnames (2015 en 2017) meegemaakt en dit was super gaaf! Ik ben nu hard aan het trainen om weer geselecteerd te worden voor een WK en als doel in de top 5 te eindigen! Afgelopen jaar behaalde ik het zilver op het Nederlands Kampioenschap.

Sponsoren

Mensport, het is een mooie maar toch wel kostbare sport, de jaarlijkse (vaste) kosten zijn best pittig. Naast mijn werk (32 uur per week in de zorg), ben ik elke dag bezig om mijn doelen te bereiken. Is het geen training, is het wel het verzorgen van de pony's. Het maakt het soms wel ingewikkeld om alles te kunnen plannen. Materiaalkosten kunnen erg hoog oplopen maar gelukkig heb ik voor een aantal onderdelen sponsoren kunnen vinden waaronder de Dorian Foundation.

4e plaats op het WK 2019

Beste Nederlandse in het eindklassement.