Lifeofdorian

Nieuws

Aaron McIntosh genomineerd voor Watersportverbond Coach van het Jaar 2016!

160814 rio2016 jr 121367 (1)

Dorian zijn coach, Aaron McIntosh, is in de race voor de titel 'Coach van het Jaar 2016' die uitgereikt zal worden door het Watersportverbond tijdens het Zeiler van het Jaar gala op donderdag 17 november. Jaap Zielhuis, de coach van Marit Bouwmeester, is de andere genomineerde.

Iemand twee keer naar olympisch goud begeleiden: McIntosh deed het. Samen met Dorian van Rijsselberghe pakte ze twee keer achter elkaar het goud met overmacht en een eigen visie. Daarnaast heeft hij Kiran Badloe, trainingspartner van Van Rijsselberge, in korte tijd van talent naar de top 3 van de wereld gebracht.
Van Rijsselberghe: “Ik zoek iets in een coach wat je niet gauw vindt. Met Aaron deel ik lief en leed, we praten over álles. Ik moet het als sporter zelf doen, maar weet zeker dat het goud zonder Aaron niet was gelukt. Ik heb me door hem niet alleen als windsurfer ontwikkeld, ook als mens. Hij kijkt naar alles op een eigen manier, maar pakt me ook aan als dat nodig is.”

Dorian eerder over Aaron:
De band tussen Aaron en Dorian is bijna niet in woorden te vatten. Dorian probeerde het onlangs een aantal maal in zijn blogs: Sinds Eilat heb ik niet meer gehuild
"
Aaron maakte me slim op het water. 'Work hard, play harder', was zijn motto. En 'Understate, overdeliver'!"

Goud als beloning voor jaren lang genieten:
"
Ik heb Aaron een zoentje op zijn wang gegeven, wilde dit met hem delen want ik ben hem dankbaar."

Spartacus, Mad Max en een dagje Texel voor een olympisch team:
"De stem van mijn coach Aaron klonk door de telefoon nog net niet bezorgd, helemaal vanuit Nieuw-Zeeland. 'Hoe gaat-ie?' Nou, wel ok, druk gehad, ik heb de kleine nog en…. 'Echt ok, Dor?' Ehhhh, ja? Hoezo? Had-ie in The Guardian gelezen dat veel olympische sporters in een depressie raken, een soort acuut zwart gat, als ze thuis komen na de Spelen"

Biografie McIntosh 
Aaron McIntosh begint op zijn tiende met wedstrijdzeilen, op zijn 15e met windsurfen. En niet zonder succes. De Nieuw-Zeelander McIntosh wordt drie keer wereldkampioen (1994, 1997, 1998). Op de Spelen in Atlanta (1996) grijpt hij net naast een medaille, in Sydney 2000 pakt hij de bronzen Olympische medaille.

Sinds 2008 is McIntosh coach van de RS:X men klasse voor het Watersportverbond, en pakt Dorian van Rijsselberghe onder zijn leiding vele titels, waaronder wereldkampioen in 2011 en goud op de Olympische Spelen van London 2012. Aaron McIntosh stuurt de Nederlandse windsurfer in Rio opnieuw naar olympisch goud.

Stemmen op Zeiler van het Jaar Gala
Op de avond van het gala kan er gestemd worden op de genomineerden voor Coach van het Jaar 2016. 
De aanwezigen op het Zeiler van het Jaar Gala bepalen dus de winnaar van deze publieksprijs.

Waar en wanneer:
Het Zeiler van het Jaar Gala vindt plaats op donderdag 17 november in de Passenger Terminal Amsterdam (Piet Heinkade 27, 1019 BR Amsterdam).
Aanvang vanaf 19.15 uur. Kijk voor meer informatie en je aanmelden op www.zeilervanhetjaar.nl