Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe kent matige start Badloe schiet uit de startblokken

Img 1986 2

Dinsdag op de eerste dag van het allesbeslissende Wereldkampioenschap om het Olympisch ticket kent Dorian van Rijsselberghe een matige start. Concurrent Kiran Badloe schiet uit de startblokken en staat voorlopig tweede achter de Fransman Le Coq. Van Rijsselberghe staat na dag één twaalfde.

Van Rijsselberghe baalde na afloop vooral van de eerste wedstrijd van de dag. Van Rijsselberghe: “Ik had niet zo’n daverende start van mijn WK. Excuses zijn makkelijk gemaakt, maar ik had de eerste race al zeewier te pakken. Dan moet je stil liggen, achteruit en lig je vervolgens verkeerd en achteraan. Dat wist ik niet meer goed te maken. Pijnlijk. Ik wist me daarna wel te herpakken gelukkig, met een eerste plek bij race 2. Die laatste race hing ik er net een beetje tussen. Een vierde plek. Dat is wel oké op zo'n eerste dag, maar we moeten hier top zijn en onze topklasse laten zien. “Die lange” (Kiran Badloe, red.) doet het vandaag in de andere vloot hartstikke goed. Dat is goed om te zien."

Badloe sterk van start
Kiran Badloe begon zijn WK met een tweede, eerste en opnieuw een tweede plaats.  “Dit was een mooi dagje!”, vertelt Badloe. “Het waaide lekker, zo’n 12 tot 18 knopen. Wel heel instabiel, dus dat was nog wel even tricky, maar ik had een goed begin. Twee tweede plekken en een eerste plek dus daar kunnen we wel op voortborduren! Ik voel me vrij rustig. Heb nog niet echt het besef dat we zijn begonnen en wist wel dat als er wat wind zou komen en we geen gekke dingen zouden doen, dat het relaxed zou gaan.”

Badloe en Van Rijsselberghe zaten vandaag dus niet in dezelfde vloot. Badloe: “We varen normaal altijd samen en brengen dan ook veel tijd met elkaar op de boot bij onze coach (Aaron McIntosh, red.) door. Dan kun je een beetje met elkaar polsen wat er gebeurt. Ik miste Dor dus wel, maar had aan Sil (Hoekstra, red.) bij mij in de vloot wel een goede backup."

Open vizier richting woensdag
De Texelaar kijkt alweer vooruit naar de dag van morgen. Van Rijsselberghe: "We moeten het vizier open houden en naar voren blijven kijken. Je weet dat dit het moment is waar het om draait, het is het olympisch ticket of niet. Ja dat kruipt af en toe wel even in je hoofd. Nu moet ik dus scherp blijven en goed op letten, ook voor het zeewier.”

Uitslagen: http://sailingresults.net/sa/results/overall.aspx?ID=80300.1