Lifeofdorian

Nieuws

Dochter voor windsurfer Dorian van Rijsselberge en Sasha Plavsic

2327.dorian.lise an (2)

Zaterdag 21 maart 2015 - In Los Angeles is op vrijdag 20 maart 2015 Lise Ana van Rijsselberge geboren, dochter van olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberge en zijn Canadese vrouw Sasha Plavsic. Het gezin woont in Laguna Beach, California, USA. Vader is ‘over the moon’ en moeder en dochter maken het uitstekend. Sasha Plavsic en Dorian van Rijsselberge traden in 2014 in het huwelijk, zowel in Vancouver als op Texel.

“Rillingen en een traantje”

Dorian laat vanuit Los Angeles het volgende weten: “Het is geweldig om de geboorte van mijn dochter mee te mogen maken en mijn vrouw te steunen tijdens de geboorte. Rillingen en een traantje zodra de eerst schreeuw er uit kwam!”

Topsport en een baby

Van Rijsselberge is bijna zeker van deelname aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 waar hij van plan is zijn olympische titel met succes te verdedigen. In de nationale selectie, op weg naar Rio 2016, heeft de kersverse vader de nationale selectie al op zijn naam geschreven. De Texelaar die in Los Angeles woont, moet nu nog voldoen aan de eisen van NOC*NSF.

Dorian gaf de volgende toelichting: “Natuurlijk is de geboorte van onze prachtige dochter het meest unieke in mijn leven. Ik ben de komende weken nog bij Sasha en Lise Ana. Vlak voor de ISAF wereldbekerwedstrijden in het Franse Hyeres (21-26 april) gaat de focus weer voor 100% op Rio 2016. Sasha en ik hebben dit uitgebreid besproken. Rio gaat voor. Ik ben nog wel hertellende van een gebroken pols. Het gips is eraf. Maar ik verwacht nog geen wonderen in Hyeres.”

Van Rijsselberge of Van Rijsselberghe

Over de schrijfwijze van de achternaam verschilt de familie Van Rijsselberghe van mening met de Nederlandse overheid. Door een administratieve fout is ooit de h weggevallen. De familie vecht dit al jaren aan. Dorian van Rijsselberge staat bij de overheid en dus ook het IOC, NOC en Watersportverbond te boek zonder h. De familie schrijft het zelf met h.