Lifeofdorian

Nieuws

​Dorian van Rijsselberghe mede oprichter Plastic Soup Foundation Junior

Jus 6202

Amsterdam 19 december 2014 - Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe is sinds 2013 als ambassadeur verbonden aan de Plastic Soup Foundation. Deze foundation roept een halt toe aan de toenemende verontreiniging van de oceanen en zeeën met plastic. 

Dorian en de Plastic Soup Foundation dromen al een poosje van een club voor kinderen over dit onderwerp; de Plastic Soup Foundation Junior . Daarvoor is op 19 december een crowd sourcing platform Plastic Soup Foundaion Junior in het leven geroepen. Dorian stort de eerste €1.000,- samen met partner Delta Lloyd.

Plastic soep is een wezenlijke bedreiging voor de gezondheid en het welzijn van onze kinderen. Voor die plastic soep moeten oplossingen komen. En de oplossingen van de toekomst komen van de kinderen van nu. De Plastic Soup Foundation wil kinderen daarom een wereldwijde club geven waar ze informatie krijgen over plastic soep op hun eigen niveau.

Plastic soep
De Plastic Soup Foundation voert bijvoorbeeld succesvol campagne tegen microplastics in verzorgingsproducten en werkt in het Plastic Soup Lab met innovatoren aan oplossingen om deze milieuramp tegen te gaan.

Waarom Plastic Soup Foundation Junior? 
Plastic wordt al gevonden in bronwater, in mosselen en in honing. We poetsen onze tanden met microplastics. En in de magen van vogels, vissen en andere zeedieren worden ballonnen, stukken touw en plastic tassen gevonden. Kinderen maken zich hier terecht veel zorgen over!

Wat?
Op de website van de Plastic Soup Foundation Junior krijgen kinderen straks informatie over plastic soep, kunnen zij samenwerken en acties verzinnen met kinderen over de hele wereld en kunnen zij zélf meedenken over oplossingen. En een kind dat veel weet over plastic soep, gooit nooit meer zomaar afval op de grond!

Word jij ook mede-oprichter?
Alle donateurs worden mede-oprichter van de Plastic Soup Foundation Junior. Wil jij - met een foto van jou en de kinderen voor wie jij een toekomst zonder plastic soep wil - op de website staan, stuur dan een foto naar Plastic Soup Foundation Junior.

Anoniem doneren mag natuurlijk ook! De Plastic Soup Foundation Junior is een initiatief van de Plastic Soup Foundation en eco chic designer Robert Kolenik.

Lees meer op de website van de Plastic Soup Foundation Junior