Lifeofdorian

Nieuws

Windsurfer Dorian van Rijsselberge ruimt strand op met Stichting De Noordzee

1900.650.dorian1

Stichting De Noordzee ruimt ook in 2014 de héle Noordzeekust op, van Cadzand in Zeeland tot aan Schiermonnikoog, 350 kilometer in 31 dagen. Dorian van Rijsselberghe is slechts één dag in Nederland en helpt mee opruimen tijdens de etappe op zondag 17 augustus van Castricum naar Bergen.

Stichting De Noordzee 
Met deze schoonmaakactie wil Stichting De Noordzee ook in 2014 weer aandacht vragen voor de grote hoeveelheden afval in zee en de gevolgen hiervan voor het zeeleven. Lees meer over deze actie op http://www.noordzee.nl

Ervaringsdeskundige en olympisch kampioen
Van Rijsselberghe is bij de start van deze opruimetappe op 17 augustus aanwezig. De kersverse winnaar van het olympische testevenement in Rio de Janeiro is slechts één dag in Nederland voordat de geboren Texelaar weer vertrekt naar Santander om zich voor te bereiden op het ISAF WK zeilen van 10 t/m 22 september 2014.

Media is welkom
Van Rijsselberghe vertelt zondag over zijn bestaan als windsurfnomade en over zijn ervaringen op de oceanen wereldwijd en over de vervuiling. De media is van harte welkom vanaf 10.00 uur om de presentaties bij te wonen en een stuk mee te lopen en om Van Rijsselberghe of vertegenwoordigers van de Stichting Noordzee of Plastic Soup Foundation, te interviewen. Rond 11.00 uur vertrekt de schoonmaakploeg naar Bergen. Dorian zal een stuk van de etappe meelopen. Om 12.00 uur is er ruimte voor interviews. 

6590 kilo afval – 514.500 stuks
Het afgelopen jaar heeft een team van Stichting De Noordzee in augustus voor het eerst de héle Noordzeekust opgeruimd. In 24 dagen werd samen met 563 vrijwilligers 6590 kilo afval van het strand gehaald. Bij deze enorme uitdaging kreeg de stichting Noordzee hulp van strandpaviljoens, gemeentes en jutters. Touwen en netten werden het meest gevonden. Naar schatting liggen er in totaal 514.500 stuks langs de Nederlandse kust. De vier andere meest gevonden afvalitems zijn: stukjes plastic, peuken, plastic verpakkingen en ballonnen met sierlinten.

Wanneer? 
Zondag 17 augustus
10:00 uur Presentatie Dorian van Rijsselberghe
11:00 uur Start etappe
12:00 uur Mogelijkheid voor interviews

Waar? 
Deining aan Zee 
Zeeweg 71
1901 Castricum aan Zee

Inschrijven om mee te helpen kan op de website van Stichting De Noordzee