Lifeofdorian

Nieuws

Eerste editie WAVES Festival: No single-use plastic

 us 6069 justinnan

De eerste editie van WAVES Festival wordt zo duurzaam mogelijk. Voor Festivaldirecteur en oceanenambassadeur van het Wereld Natuur Fonds (WWF) Dorian van Rijsselberghe is dat een vanzelfsprekende keuze. Van Rijsselberghe zet zich al jaren in voor een schone wereld. Voor de organisatoren en bezoekers zijn de meest in het oog springende duurzame maatregelen; geen single-use plastic bekers, geen single-use plastic bij de food trucks en een gescheiden afvalinzameling.

Festival-directeur Dorian van Rijsselberghe is al van kinds aan bezorgd over hoe we met de aarde omgaan. Dorian is zowel ambassadeur van de Plastic Soup Foundation als ambassadeur van de Dutch Wavemakers. Daarnaast is de Olympisch Kampioen windsurfen één van de gezichten van de ‘Stop plastic campagne’ van National Geographic. In april 2019 is Dorian benoemd tot de officiële oceanenambassadeur van het Wereld Natuur Fonds.

In aanloop naar het WAVES Festival zegt Van Rijsselberghe: “Er wordt me vaak gevraagd of WAVES een duurzaam festival wordt. Het grappige is dat dit voor mij nooit een vraag is geweest. Voor mij is dat de basis. Het zal in deze eerste editie misschien nog niet altijd lukken, maar we moeten ons bij alles kritisch afvragen of het ook kan zonder single-use of wegwerpplastic. Bij de foodtrucks hebben we daarom voor alternatieven van bamboe of karton gekozen.”

Wat ga je dan doen? “De gevolgen van de plastic vervuiling zijn overal ter wereld zichtbaar en het leven in zee wordt steeds meer bedreigd. Bewustwording is cruciaal om het tij te keren. Het verhaal blijven vertellen. Maar alleen roepen wat we niet moeten doen, is voor mij onvoldoende! Ik wil juist ook graag aandacht vragen voor andere initiatieven. Op mijn eigen festival gaan we de opbrengst van het geld voor de bekers aan het WWF geven. En we creëren een platform voor een groot aantal ondernemers die spreken over nieuwe duurzame initiatieven.”

Opbrengst hard cup bekers naar WNF
Een hard cup beker schaft de bezoeker éénmalig aan voor € 1,- en kan daarna keer op keer hergebruikt worden. Lees meer.