Lifeofdorian

Nieuws

Na vier dagen staat Van Rijsselberghe zesde op WK RS:X

Rsx wc16 1680

Op de vierde dag van het WK RS:X in Eilat doen de windsurfers van Team Delta Lloyd goede zaken. Lilian de Geus wint de eerste race en wordt later op de dag zesde en vijfde. De Geus staat nu tweede in het klassement. Dorian van Rijsselberge staat zesde in het algemeen klassement, trainingspartner Badloe wint de derde race van de dag en staat zevende algemeen.

Van Rijsselberge: "Het is pittig"
Texelaar Van Rijsselberge surfte na een tweede plek in de eerste race van de dag vervolgens naar een vijfde en achtste plek in de andere races. Van Rijsselberge: "De omstandigheden zijn nog erger dan in Oman. Het is echt heel hard werken maar als je even niet op let mis je de vlaag en dan is je race eigenlijk al verloren. Je ziet het ook aan Nick Dempsey die stond eerste, vaart vandaag twee slechte races en eindigt twee keer achteraan. Samenvattend hebben we vandaag niet slecht gevaren. Gaat het de goede kant op en was het beter dan voor de rustdag. Maar het is pittig."

Van Rijsselberge bezet met nog drie races en de medalrace te gaan de zesde plaats maar staat op slechts twee punten van de nummer twee en drie in het klassement, de Fransman Giard en de Israëliër Zubari. Van Rijsselberge: "De eerste plek lijkt te ver weg maar het podium is haalbaar."

Badloe: "Uiteindelijk was het een prima dagje"De uit Lelystad afkomstige Badloe: "Het is echt lastig varen hier. Vandaag de eerste dag goldfleet met alleen de top jongens. De eerste races was ik niet aan het opletten en voer ik naar een negende en twaalfde plek. De laatste race zat ik er bovenop, was ik scherp en dan win ik. Uiteindelijk was het een prima dagje."