Lifeofdorian

Nieuws

10 keer top 10 voor Delta Lloyd Kernploeg in Miami

Dordag3

Dag drie van de ISAF Wereldbekerwedstrijd in Miami. Een dag met nog steeds een zeer variabele wind, zowel in kracht als richting. Maar ook een dag met een opvallende stijging in het klassement binnen de Nacra 17-klasse voor de Delta Lloyd Kernploegduo’s Mulder/De Koning en Groeneveld/Krol. 

Nacra 17 Beide Nederlandse Kernploegteams in opmars

De twee Nederlandse teams in de Nacra 17 doen goede zaken vandaag in Biscayne Bay, Miami. Van een respectievelijk 11e en een 12e plaats in het klassement na dag 2 staat het Nederlandse duo Mandy Mulder/Coen de Koning nu op een 4e plek, en Renée Groeneveld/ Steven Krol op een 5e. Er tekent zich een spannende strijd af in de bovenste regionen van deze catamaranklasse die uit bijna 50 boten bestaat. Beide teams bereiden zich voor op hun eigen onderlinge strijd in de nationale selectie op weg naar Rio 2016 dit voorjaar. En alhoewel de nationale selectie pas in het voorjaar wordt beslecht (door te kijken naar het beste opgetelde resultaat van de Sofia Cup in Palma de Mallorca en de ISAF Wereldbekerwedstrijd in het Franse Hyères) is dit voor beide teams een mooie krachtmeting.

Laser
Rutger van Schaardenburg pakt na drie dagen wat punten terug en werkt zichzelf op van een 28e naar een 16e plaats in het algemeen klassement. Een goede stijging maar Van Schaardenburg is nog niet tevreden: “Ik heb er tot nu toe moeite mee lijkt het.. Het ging vandaag beter maar we zijn er nog niet!” Nicholas Heiner werkt zichzelf ook een plek omhoog in het algemeen klassement en staat nu op een 7e plek. Talentploegzeiler Yuri Hummel staat momenteel op een negentiende plek.

Laser Radial
Marit Bouwmeester heeft een iets minder scherpe dag. Met een achtste en een negende plaats in de 2 races van deze dag zakt Bouwmeester naar de vierde plek in het klassement. Zowel coach Jaap Zielhuis als ook Bouwmeester zijn echter geheel niet ontevreden: ‘Het is pas de derde dag. Daarnaast lag de focus volledig op Rio, dat was volle bak. Ik heb geen rust genomen maar ben in een keer doorgegaan naar Miami, want je wilt toch wedstrijden meepakken’.

49er- FX – strijd om de nationale selectie
Nina Keijzer en Claire Blom zeilen goed en klimmen gestaag: na dag drie zijn de dames weer een plek geklommen en staan nu op een heel knappe derde plaats in het algemeen klassement, in een deelnemersveld van 40 boten. Het Delta Lloyd Kernploeg- duo Annemiek Bekkering / Annette Duetz is gezakt van een 16e naar een 24e plek. In tegenstelling tot de andere klassen is het resultaat dat in Miami wordt neergezet voor de beide 49-er FX duo’s wél bepalend voor de nationale selectie: het team met het beste opgetelde resultaat van deze wedstrijd in Miami en de volgende wedstrijd in Palma de Mallorca wint de nationale selectie voor mogelijke deelname aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro volgend jaar.

470 vrouwen
Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen sloten de laatste race van deze dag af met een prachtige tweede plek en zijn nu, na 3 dagen zeilen in Biscayne Bay, doorgestoomd naar een vierde plek in het algemeen klassement. Teamgenoten Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens tonen nog niet hun beste vorm en staan dertiende. Voor de dames in de 470-klasse wordt de nationale selectie nog niet in Miami beslecht.

RS:X windsurfen
De RS:X mannen in de top 3 van het klassement zitten elkaar op de huid: Dorian van Rijsselberge staat na dag drie op een derde plek, met slechts 2 punten achterstand op nummer 1 en 1 punt op nummer 2. Trainingspartner Kiran Badloe vaart ondertussen zeer constante resultaten en werkt zichzelf deze dag omhoog van een 17e naar een 9e plek. Bij de vrouwen weet Lilian de Geus haar derde plek ook na de derde dag te consolideren, alhoewel ze vandaag iets minder hoge ogen gooide. De Geus heeft in december haar nationale selectie al afgerond, en moet nu zorgen dat ze de komende tijd een olympisch kwalificatie-resultaat neerzet.

Paralympische Skud
In de Paralympische klasse doen in totaal 8 boten mee, waarvan de Delta Lloyd Kernploeg er 2 opeist. Het duo Rolf Schrama /Sandra Nap sloten hun laatste race van deze dag af met een tweede plek en staan nu vierde in het algemeen klassement. Jan-Rein Esseveld en Vera Voorbach varen zeer constant vandaag met 2x een vierde plek, en staan zesde in het algemeen klassement.

Photo Credits: Ocean Images