Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberge pakt zilver op EK RS:X Windsurfen en ticket Rio

Cig6yjzwuaadjesjpg

Dorian van Rijsselberge eindigde op 27 juni als 8ste in de afsluitende medalrace van het Europees kampioenschap windsurfen in Mondello Sicilië. De Texelaar die in Los Angeles woont kon de achterstand in het klassement op de Pool Pawel Tarnowski niet meer goedmaken. Tarnowski wint derhalve het goud. Van Rijsselberge pakt het zilver en Louis Giard neemt het brons mee naar Frankrijk. Voor de windsurfer uit de Delta Lloyd Kernploeg betekent deze tweede plaats een nominatie op naam voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio volgend jaar en een verlenging van zijn A-status.

Eindelijk geen excuses meer
Van Rijsselberge gaf het volgende commentaar: “Ik had een supergoede start in deze medalrace. Ik kon een heel eind meekomen maar kwam een stukkie te kort. Het was de hele race spannend maar ik kon de Pool uiteindelijk niet voorbij. Ik ben tevreden met het resultaat. Vooraf hadden we top-5 als doelstelling. Dit was eindelijk een evenement waar ik geen excuses kon en wilde opvoeren. Maar aangezien ik tot gisteren nog aan de leiding ging en Pawel op dubieuze wijze de leiding overnam, voelt het toch alsof ik goud heb verloren.”

Van Rijsselberge duidt op de beslissing van de jury om Tarnowski een eerste plaats toe te kennen in een race waarin hij als 24ste eindigde. De olympisch kampioen gaf daar de volgende reactie: “Regels zijn regels, daar leg ik me uiteraard bij neer. Maar ik heb het gevoel dat me iets door de neus is geboord. Ach ja nooit een dag hetzelfde. Morgen weer een dag.”

EK RS:X 2015
1) Pawel Tarnowski (POL) 33 pnt
2) Dorian van Rijsselberge (NED) 41 pnt
3) Louis Giard (FRA) 43 pnt