Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe op plaats twee na eerste dag Rio

File aug 08  20 28 33

Maandag 8 augustus is het Olympisch zeiltoernooi van start gegaan. Op de eerste dag kwamen Dorian van Rijsselberge (RS:X men), Lilian de Geus (RS:X women), Marit Bouwmeester (Laser Radial) en Rutger van Schaardenburg (Laser) in actie. 

Na de eerste dag vinden we Dorian en Marit allebei terug op de tweede plaats. Lilian staat vierde en Rutger vinden we terug op de achtste plaats. Dinsdag 9 augustus gaat het zeiltoernooi weer verder en komt ook Pieter-Jan Postma (Finn) voor het eerst in actie.

De windsurfers kwamen drie keer in actie. De Brit Nick Dempsey kenden een fantastische start bij de mannen. De winnaar van het zilver in Londen won de eerste twee wedstrijden op de openingsdag. Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberge zeilde naar een vijfde en een derde plaats in de eerste twee wedstrijden van de dag. In de derde en laatste dag van de race pakte Van Rijsselberge de winst voor de Brit Dempsey.

Van Rijsselberge reageerde na afloop met een lach: “Het ging goed, twijfelachtig goed. Even warmdraaien een slechte start, een goede start, een aanvaring er gebeurde heel veel vandaag. Maar uiteindelijk goed afgesloten met een eerste plaats. Het zijn allemaal van die olympische dingen. Het is hard tegen hard daar buiten op het water. Niemand die wat cadeau geeft. Zo is het. Het is allemaal keihard rond die baan rammen, killers zijn het. Morgen verder, we zijn aan het genieten het is een prachtige wedstrijd man.”

Voor alle uitslagen kijk op: https://www.rio2016.com/en/sailing-schedule-and-results

De familie van Dorian zat aan de tv en de laptop gekluisterd om de eerste drie wedstrijden te kunnen volgen. Luister hier naar het interview met Adriaan van Rijsselberghe.