Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe in actie op olympisch water

Rioduck

De zeilers van Team Delta Lloyd, met uitzondering van Finn zeiler Pieter-Jan Postma, komen van dinsdag 15 tot en met zondag 20 december in actie tijdens de Copa Brasil de Vela. Deze Braziliaanse wedstrijd is voor de zeilers een ideale gelegenheid om in wedstrijdverband uren te maken op het olympische zeilwater.

De zeilers en surfers van Team Delta Lloyd bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus 2016. De Copa Brasil is de laatste mogelijkheid om voor de Olympische Spelen wedstrijduren te maken in de Guanabara baai. Vandaar ook dat een groot deel van de Nederlandse zeilequipe, zo vlak voor de feestdagen, is neergestreken in het land van de samba. Hierbij per sporter een korte update.

Dorian van Rijsselberghe
De olympisch kampioen windsurfen is duidelijk over het belang van de Copa Brasil voor zijn campagne naar Rio. Van Rijsselberghe: “We mogen gewoon weer lekker een wedstrijdje varen. Het is belangrijk om hier uren te maken. De omstandigheden hier zijn altijd lastig. Nu is het hier zomer dus is het weer wat anders dan de vorige keer tijdens het testevent en als straks tijdens de Spelen. Maar het is altijd goed om hier te zijn en uren te maken.”

Van Rijsselberghe is niet alleen in Rio maar weet zich gesteund door zijn Team Delta Lloyd trainingspartner Kiran Badloe. Die zich focust op de Spelen van Tokyo in 2020.

Lilian de Geus
Voor de windsurfster is na anderhalve maand rust het laatste traject naar Rio ingezet. Onder leiding van de kersverse 'coach van het jaar' Jacco Koops bereidt Lilian zich voor op haar eerste Spelen. De Geus: "Ik heb dit jaar laten zien bij de wereldtop te kunnen horen. Nu moet ik nog constanter worden. De baai in Rio is altijd lastig. Mooi dat we de kans hebben om hier nu nog een keer een wedstrijd te varen."

Raceformat Copa Brasil
De Copa Brasil duurt zes dagen. Op de eerste vijf dagen staan twee of drie races per dag per klasse op het programma. Het evenement wordt afgesloten met een medalrace op zondag 20 december.