Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe pakt leiding op WK 2018

180809 jr lv wcs aahrus 02270 0827

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft de leiding genomen op het WK in de RS:X-klasse voor de kust van de Deense stad Aarhus. 

De olympisch kampioen van Londen 2012 en Rio 2016 profiteerde donderdag van twee mindere resultaten van Pawel Tarnowski, de Pool die aan kop stond. Zelf kwam Van Rijsselberghe in de drie races die werden gevaren twee keer als vijfde en als zevende over de finish. Tarnowski eindigde in een race als derde, maar noteerde ook een twaalfde en vijftiende plek. De 29-jarige Texelaar heeft na negen races tien punten voorsprong op Tarnowski. Kiran Badloe staat op de vijfde plaats, 25 punten achter zijn trainingsmaat. 

Van Rijsselberghe: "Het gaat goed! We hebben nu negen races gevaren onder verschillende omstandigheden. We hebben nog geen echt vuurwerk laten zien, maar we zijn steady en de rest heeft het moeilijk. Maar het is ook hard werken, zeker op zo'n dag als vandaag met weinig wind. Dan zitten de lichtere mannen gewoon voorin en is het voor ons als wat zwaardere mannen gewoon behoorlijk aanpoten."

"Na Hyeres, hebben we duidelijk de keuze gemaakt om er weer wat meer trainingsarbeid in te zetten en echt vol aan de bak te gaan! Dat gaat allemaal de goede kant op en wat we erin hebben gestoken komt er nu ook allemaal uit."

"Ik ben gewoon blij. Het mooiste aan dit WK, van het racen is dat je zelf de grootste factor bent. Mezelf onder controle hebben, weten wat ik moet doen, dat vind ik de grote uitdaging. Daar geniet ik van en dat zijn we hier ook iedere dag vollop aan het proberen. We proberen iedere dag het water op te gaan met een frisse blik en tot nu toe gaat dat goed.