Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe tiende op Olympisch Test Event

Img 8375

Dorian van Rijsselberghe wordt bij het Olympisch Test Event in de afsluitende medalrace vijfde. De tweevoudig Olympisch kampioen, die de afgelopen twee maanden aan de kant stond met een elleboogblessure, eindigde in het algemeen klassement uiteindelijk als tiende. Een resultaat waar de Texelaar met nog een jaar tot (hopelijk) zijn derde Olympische Spelen prima mee kan leven. Van Rijsselberghe: “De focus ligt op het WK eind september daar werken we naar toe.”

Ik mag niet klagen
Van Rijsselberghe: “Ik heb wel een goede medalrace gehad. Ik had een goede start, kende een goede upwind, maar op een gegeven moment was ik gewoon te moe. Dan merk ik dat ik gewoon echt nog wel wat conditie en kracht te kort kom om mee te kunnen komen en voorin bij te blijven. Deze week hebben we daaraan gewerkt en dat blijven we doen richting het WK eind september. Maar tactisch was het goed, de snelheid is goed, dus ik mag niet klagen”.

Van Rijsselberghe kijkt dan ook positief terug op het event: “Voor mij was deze week na die blessure echt een nieuw begin. Na de afgelopen twee maanden eruit te hebben gelegen ben ik super gemotiveerd en gefocust op de doelstellingen die we samen met Aaron (McIntosch – coach red.) opstellen. We weten waar we naar toe willen en hoe we dat willen doen.”

Go TeamNL!
Ook over de algehele sfeer en samenwerking tussen de Nederlandse zeilers en staf was de regerend Olympisch kampioen positief. Van Rijsselberghe: “Het hele team functioneert hartstikke goed. Iedereen gaat goed en respectvol met elkaar om en we zijn gewoon goed aan het varen, dus dat is mooi om te zien. Leuk ook dat Pieter (Van de Hoogenband – chef de mission red.) nog langs kwam om een kijkje te nemen. Go TeamNL!"

Resultaten: https://tokyo2020.org/en/special/readysteadytokyo/sailing/data/Medal_Race_of_Men's-Windsurfer-RSX_as_of_21_AUG_at_1601.pdf

Photo: Sailing Energy