Lifeofdorian

Nieuws

Wereldtitel en olympisch ticket voor Badloe, Van Rijsselberghe met winst naar zilver

Ayoltdor kiran

Kiran Badloe prolongeert in Australië zijn wereldtitel in de RS:X klasse en verzekert zich daarmee van het olympisch ticket. Van Rijsselberghe liet met de winst in de afsluitende medal race zijn klasse zien, Badloe deed echter wat hij moest doen en finishte als vijfde waardoor hij zich voor het tweede jaar op rij verzekerde van titel. 

Tijdens de medal race werd de strijd tussen beide mannen nog spannend. Van Rijsselberghe ging als een speer van start, terwijl Badloe wat moeite had goed van de startlijn te komen. Halverwege de race leek Badloe het startbewijs nog even door zijn vingers te laten glippen, maar hij herpakte zich tijdig en finisht als vijfde. Met twee punten afstand op Van Rijsselberghe wint Badloe de wereldtitel en de nationale selectie. Daarmee wordt hij door het Watersportverbond voorgedragen aan NOC*NSF voor definitieve deelname aan de Olympische spelen in Tokio.


Bescheiden Badloe: “om de selectie met maar 2 punten verschil te eindigen, dat is een droomscenario”
Badloe komt blij, maar ook bescheiden terug van het water: “We hebben een lekkere race gevaren. Ik probeerde deze medal race te zien als iedere andere. Maar Dor ging als een knetter van start, en ik had een langzame start, dus het was zeker spannend! Maar ik heb de schade kunnen beperken. Supertof dat ik het bovenaan kan afsluiten. Nu mag ik naar Tokio. Super blij, maar het moet nog even bezinken allemaal. Het was een super spannende battle, zoals we al voorspelden tot aan de laatste race. En om dan ook maar met twee punten verschil te eindigen, dat is een droomscenario.”

Van Rijsselberghe is vooral trots
“Ik heb een prachtige medal race gevaren en ben superblij dat ik dit WK op deze manier af heb kunnen sluiten. Voor zover ik het hier nog in de hand had, kon het niet mooier. Ik heb gedaan wat ik moest doen in die laatste race, maar Kir heeft genoeg gedaan om hier te winnen.
Ik ben nu vooral trots. We hebben drie prachtige jaren gehad op weg naar dit ultieme moment. Dat het kwartje dan nu zijn kant op valt is jammer voor mij. Maar ik ben blij met de twee titels die ik in mijn carrière so far heb kunnen bemachtigen en dat Kir het nu op mag pakken, dat is hartstikke goed.”

Terugkijkend op de selectiestrijd en het WK zegt Van Rijsselberghe: “Ik ben blij dat ik hem tot de laatste race heb kunnen vasthouden. Als ik vaar zoals ik de laatste drie races heb gevaren, dan had ik kunnen winnen, maar dat heb ik niet gedaan. Dus nu lekker naar huis, naar vrouw en kinderen. Het hoofd leegmaken en dan verder kijken. Het is nu eerst tijd dat papa weer thuis komt.”

Coach Aaron McIntosh trotser dan trots: "ik hou van deze mannen!"
“Dit had je niet kunnen bedenken. Een prachtig verhaal. Het kwam voor ons neer op een super spannende battle verdeeld over 3 WK’s. We hebben doelen gesteld om samen richting de Olympische spelen te werken. En dat het dan op de laatste race van de trials aankomt, tussen de regerend wereldkampioen en de regerend Olympisch kampioen, head to head. Wat een scenario. En dit is het dan, Kiran wint. Twee jaar op rij wereldkampioen worden, dat is indrukwekkend. En Dorian pakt het zilver. Voor hem is dit ook een prachtige manier om de selecties af te sluiten. Want het niveau ligt hier heel erg hoog, in de top tien staan maar vijf landen, dat is uitzonderlijk."

McIntosh vervolgt: "Ik ben hoe dan ook blij, deze mannen zijn voor mij als broers, vrienden en collega’s tegelijk. We komen van ver en de afgelopen jaren waren een hell of a journey. Nu is de eindbestemming niet ver weg meer. Het is prachtig. Kiran is in een geweldige vorm, en dit team is super bijzonder. Zonder elkaar zouden we hier nu niet staan. Uniek, speciaal en ik hou van deze mannen!

Eindklassement WK RS:X-men

  1. Kiran Badloe (NED), 37 punten
  2. Dorian van Rijsselberghe (NED), 39 punten
  3. Thomas Goyard (FRA), 56 punten
  4. Shahar Zubari (ISR), 62 punten
  5. Pawel Tarnowski (POL), 64 punten

Foto: Ayolt Kloosterboer / NOS