Lifeofdorian

Nieuws

Windsurfer van Rijsselberghe 6-8 weken niet op de plank

2275.650.miami ocr 2015.dorian van rijsselberge6

25 februari 2015 – Na een fietstraining in Rotorua, Nieuw Zeeland kwam Dorian van Rijsselberge ongelukkig ten val en brak zijn pols. De olympisch kampioen windsurfen, zijn trainingspartner Kiran Badloe en Aaron McIntosh, de Nieuw-Zeelandse coach in Nederlandse dienst, zijn in Nieuw-Zeeland voor een intensieve trainingsstage. Mountainbike-trainingen zijn een onderdeel daarvan met als doel het duurvermogen van de windsurfers nog verder te verbeteren. Tijdens het uitrijden kwam de Texelaar ten val. Van Rijsselberge zal een periode van 6-8 weken niet kunnen surfen.

Net op de weg terug
Van Rijsselberge won afgelopen maand in Miami de ISAF Wereld-bekerwedstijden. Dat was een zeer welkome overwinning na een teleurstellend verlopen WK in 2014. In Miami stelde de Texelaar, die in Los Angeles woont, een beetje orde op zaken.

Van Rijsselberge zei in januari: “Met de hakken over de sloot. De eerste wedstrijd van het jaar. Iedereen wil zien waar de concurrentie staat. Dus ik ben blij met het eindresultaat, maar nog niet met de manier waarop. Dit jaar is de focus op het WK en het Olympische test-evenement in Rio in augustus. Daarnaast is het zaak om te voldoen aan de eis van NOC*NSF voor deelname in Rio de Janeiro.”

Van Rijsselberge reageert realistisch op blessure
“In de opbouw naar Rio 2016 is het nooit goed om je trainingsschema te moeten aanpassen. Onze focus ligt op het opdoen van zoveel mogelijk wedstrijdritme op het olympische wedstrijdwater. Daarnaast is het bijna net zo belangrijk om ook optimaal fit te zijn. We verwachten tijdens de spelen in Rio de Janeiro niet veel wind. Dus de surfers zullen veel moeten pompen met het zeil. Kortom, hartslag 200 en dat zo lang mogelijk. Daarom zitten we veel op de fiets en doen we aan duursporten. Dat kan ik blijven doen met deze blessure, maar surfen zal wel even moeten wachten.”

Hoe verder?
Van Rijsselberge zijn eerst volgende wedstrijdserie, volgens planning, is de ISAF wereld-bekerwedstrijd in het Zuid Franse Hyeres van 20 tot en met 26 april. Of Van Rijsselberge dat haalt is onduidelijk. De focus zal eventueel verschuiven naar het Olympische test evenement van 12 tot 20 augustus 2015.