Lifeofdorian

Nieuws

WK RS:X 2016 in Eilat: Van Rijsselberghe "Prima begin"

Rsx wc16 0840

Bij de heren wordt er op de eerste dag van het WK RS:X 2016 in Eilat maar één wedstrijd gevaren. Van Rijsselberghe leek als tweede te gaan finishen tot een dramatische windshift vlak voor de finish roet in het eten gooide.

Vlak voor de finish kwam het hele veld van achteren opzetten met meer wind. Veel surfers kwamen tegelijkertijd over de finish varen. Als gevolg daarvan was er bij de organisatie onduidelijkheid over de finishvolgorde. Het wedstrijdcomité gaf Van Rijsselberghe eerst een DNC (Did Not Compete) later werd dit gecorrigeerd naar zesde, en vervolgens naar een achtste plaats voor de Texelaar.

Van Rijsselberghe op het moment dat hij nog als zesde in het klassement stond: "Het was echt vlak voor de finish dat ik die tweede plaats kwijt raakte. Dus het voelt een beetje zuur dat ik niet tweede ben geworden. Maar een zesde plaats is een prima begin."

Kiran Badloe, trainingspartner van Dorian, ging als tiende over de finish kwam was duidelijk en kort in zijn reactie naar afloop. "Een goed begin is het halve werk maar het is pas de helft".

Klassement mannen:
1. Shahar Zubari, ISR, 1 pnt.
Pjotr Myszka, POL, 1 pnt.
3. Nick Dempsey, GBR, 2 pnt.
Julien Bontemps, FRA, 2 pn.

16. Dorian van Rijsselberge, NED, 8 pnt.
20. Kiran Badloe, NED, 10 pnt.

Klassement vrouwen:
1. Zofia Noceti Klepacka, POL, 3 pnt.
2. Lilian de Geus, NED, 4 pnt.
3. Malgorzata Bialecka, POL, 5 pnt.

30. Sara Wennekes, NED, 32 pnt.