Lifeofdorian

Dorian's top5

Film top 5

Over films is het heerlijk lullen, wat vond je goed, wat minder, wat is de beste film ooit, welke acteur maakte het meest indruk? Dat soort dingen. Hier is mijn top vijf. Intouchables wint, met afstand, maar de rest mag ook door elkaar gehusseld worden, maakt me niet uit. Jo!

Intouchables
1.
Intouchables
​Omdat het een waar gebeurd verhaal is, ongelofelijke diepgang heeft, geweldige humor. Het glas is half vol voor die man, hij wil verder met zijn handicap, niet alleen maar in de watten gelegd worden. Dat spreekt mij aan. Die man denkt 'ik ben misschien niet meer mobiel, maar ik ga gewoon mijn eigen handicap in de zeik nemen'. Prachtig, mooie karakters.
2.
Rush
Ook omdat het waar is gebeurd, met twee geweldige karakters. Ze strijden om het hoogst haalbare, de titel in de Formule 1, en kunnen niet met mekaar en niet zonder mekaar. In topsport zit vaak herkenning voor me, ook in deze film. Ik heb diezelfde rivaliteit een beetje met JP, een van mijn trainingsmaten. Maar anderen passen ook in die schoenen.
Download (3)
Snatch ver4
3.
Snatch
Brad Pitt, geweldige rol. Jason Statham, ook. Ik hou van Britse films, vind ze funny. In het Engels klinkt het ook allemaal leuker dan in het Amerikaans. Deftig, maar zó bot. Vol met oneliners deze film, zinnen die nog steeds door de jongens om mij heen worden gebruikt. 'What's a gun doing in your trouser?' Prima film!
4.
Green Mile
Images
Een film die ik zag toen ik jong was en die grote indruk op me maakte. Het mooie vind ik nog steeds dat de geweldige rol van die grote almachtige neger Michael Clarke Duncan, naast de bekendere Tom Hanks. Het mooie is dat die bijzondere gave van de grote man natuurlijk niet kan, het 'opeten' van iemands ziekte, maar die nuchterheid mag je bij deze film laten varen. De verbeelding doet zijn werk, mooi! Jammer dat die Duncan al is overleden.
5.
Step Brothers
Er moet een film met Will Ferrell in mijn top vijf. Twee mannen tussen dertig en veertig die nog thuis wonen, worden elkaars stiefbroer op het moment dat hun vader en moeder gaan samenwonen. Met wat ups and downs worden ze de beste vrienden van elkaar. Het is allemaal op een kinderachtige, speelse manier vertaald. Heerlijk!
Step brothers

Dat waren mijn films, je hebt zelf natuurlijk ook een top 5, probeer het maar eens op een rijtje te zetten. Zal je zien dat je behoorlijk twijfelt af en toe. Ik in ieder geval wel. 

Muziek Top 5

 • 1
  Dire Straits
 • 2
  Florence and the Machine
 • 3
  Foo Fighters
 • 4
  Crash Test Dummies
 • 5
  Blind Melon
Bekijk Top5

Leuke dingen aan trouwen

 • 1
  Iedereen bij elkaar
 • 2
  Verbinden met Sas!
 • 3
  Mijn vrouw!
 • 4
  Lekker eten
 • 5
  Bachelorsweken
Bekijk Top5

Trouw-ergernissen

 • 1
  Uitnodigingen versturen
 • 2
  Ideeën aanhoren
 • 3
  Overleggen
 • 4
  Kleding passen
 • 5
  Nerveus?
Bekijk Top5

Hollandse gerechten

 • 1
  Boerenkool met worst
 • 2
  Hutspot
 • 3
  Nassi
 • 4
  Stoofvlees of ehhh... gehaktbal
 • 5
  Pannenkoek
Bekijk Top5