Lifeofdorian

Nieuws

28 augustus huldiging Dorian bij Paal 17 op Texel

Huldigingtexel12

Op zondag 28 augustus wordt olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe gehuldigd op Texel. De festiviteiten beginnen om 12:00 uur als Dorian van Rijsselberghe aankomt op het strand bij Paal 17. De Texelaar veroverde op zondag 13 augustus in Rio de Janeiro voor de tweede keer het olympisch goud. 

De Gemeente Texel, de Dorian Foundation en Paal 17 nodigen iedereen van harte uit om zondag 28 augustus naar het strand bij Paal 17 te komen. Het programma begint om 11.00 uur. Voor de media organiseren we na afloop van de huldiging nog een moment voor een reactie met Van Rijsselberghe.

Programma
11.00 uur start programma
12.00 uur aankomst Dorian
13.00 uur einde huldiging

Unieke prestatie Dorian
Het prolongeren van de olympische titel is een unieke prestatie. Niet eerder is er een windsurfer geweest die zijn titel op de Spelen met succes verdedigen. Winnaar van het zilver Nick Dempsey (GBR) noemde Van Rijsselberghe niet voor niks: “Dorian is met afstand de beste windsurfer aller tijden.” In eigen land vormt Van Rijsselberghe door het behalen van zijn tweede gouden medaille nu een illuster duo met oud zwemmer Pieter van den Hoogenband. Dorian en Pieter zijn de enige levende Nederlandse mannen die in staat zijn geweest hun olympische gouden medaille met succes te verdedigen op de zomerspelen.

De huldiging is een samenwerking tussen de gemeente Texel, Paal 17 en de Dorian Foundation. Het fonds dat Dorian tijdens zijn huldiging vier jaar geleden kreeg van de gemeente Texel.

Dorian Foundation: “Om op topniveau te kunnen sporten heb je soms een duwtje in de rug nodig.”
Om op topniveau te kunnen sporten en presteren heb je veel steun nodig. Maar er zijn ook financiële middelen nodig. Het is niet altijd even makkelijk om die te vinden de Dorian Foundation probeert middelen te vinden voor sporters die dit echt nodig hebben om optimaal te kunnen presteren.

Paal 17
Paal 17 is al sinds het begin trotse partner van Dorian. Paal 17 bestaat uit twee paviljoens: Paal 17 Aan Zee en Paviljoen Zomers. Als Dorian ook maar even op Texel is, is de kans groot dat je hem hier aantreft. Maar Paal 17 is zoveel meer dan twee paviljoens. Op het strand van Paal 17 is altijd iets te beleven! 

Texel
Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling. De 7 gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Ook buiten de circa 40 officiële natuurgebieden bezit Texel een enorme vogelrijkdom en bijzonder planten en niet te vergeten net zoveel schapen als mensen.

Gemeente Texel
Gemeente Texel vindt het belangrijk dat sporttalenten zich goed kunnen ontwikkelen. Naast de prachtige mogelijkheden voor buitensport op Texel, is financiering om je richting topsport te ontwikkelen belangrijk. Daarom levert ook de Gemeente Texel een bijdrage aan het Dorian Fonds. De fenomenale sportprestaties van Dorian inspireren jonge sporters op Texel en bovendien past de inzet van Dorian voor een duurzamere wereld bij de Texelse duurzaamheidsambitie.