Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe blijft zich inzetten voor Texels sporttalent

Dorianfoundation

Dorian Foundation opent aanmeldingen voor Texelse sporttalenten.

Afgelopen zondag, na zijn tweede plaats op het WK RS:X windsurfen, kondigde Dorian van Rijsselberghe aan per direct een punt te zetten achter zijn actieve topsportcarrière. Van Rijsselberghe zal echter op zijn manier actief blijven in de sport. Onder andere met zijn eigen WAVES sport en muziek festival en de Dorian Foundation. Met de Dorian Foundation biedt de tweevoudig Olympisch kampioen Texelse sporters met een sportieve droom ondersteuning door het inzetten van zijn kennis en netwerk. Texelse sporttalenten die daar interesse in hebben kunnen zich tot en met maandag 16 maart weeaanmelden om in aanmerking te komen voor deze ondersteuning.

Texelse sporters: aanmelden voor 16 maart
Naamgever en tweevoudig olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe roept sportief talent van Texel op zich te melden bij de Dorian Foundation. “We hebben de aanmeldingsperiode weer geopend. Dus ik zou alle talentvolle Texelse sporters met ambitie oproepen om te kijken op www.lifeofdorian.com en zich daar aan te melden voor 16 maart aanstaande. Medio maart is de volgende bestuursvergadering waarop de aanvragen in behandeling worden genomen. Vanuit de Dorian Foundation maken de talenten niet alleen kans op financiële ondersteuning maar kunnen ze ook gebruik maken van de beschikbare kennis en contacten op het gebied van bijvoorbeeld mentale coaching, sponsorwerving en media. Ik doe dit omdat ik graag mijn kennis en netwerk wil inzetten voor de Texelse sporters.”

Texels bedrijfsleven vormt fundering voor Dorian Foundation
Van Rijsselberghe vervolgt: “Om op topniveau te kunnen sporten en presteren heb je soms een duwtje in de rug nodig. Met de Foundation proberen we dat duwtje aan de Texelse sporttalenten te geven. Als Texelaar ben ik er trots op dat het voornamelijk Texelse bedrijfsleven de urgentie van deze steun inziet. Dat we kunnen rekenen op partners die onze missie ondersteunen is fantastisch. Met deze financiële steun en de kennis die we binnen de Foundation verzameld hebben, kunnen we daadwerkelijk Texelse sporters een stap verder brengen.”

Dorian Foundation sporters presteren
De verschillende sporters die worden ondersteunt kenden een sportief succesvol 2019. Zo was menner Marissa Schuiling met een vierde plaats op het WK beste Nederlandse. Pakte golfer Hugo Groothuis het zilver en later zelfs het goud met het Nederlands team onder 16 jaar tijdens een vierlanden interland. Mocht zwemster Lieke Schuijl met haar team meedoen aan het Nederlands Kampioenschap. Mag Jakob Kooij zich op de windsurfplank opnieuw Nederlands Kampioen jeugd noemen en pakte volleybalster Britte Stuut het zilver in de six-nations met Oranje onder 18. Maar ook de andere sporters wisten op hun eigen manier en ondanks blessures en coachwissels aansprekende resultaten neer te zetten.

Dorian Foundation
De Dorian Foundation, van tweevoudig olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe, steunt talentvolle Texelse sporters met kennis, begeleiding en financiële ondersteuning. De stichting was ooit een cadeau van de gemeente Texel aan Van Rijsselberghe voor het behalen van zijn olympische gouden medaille in 2012. De gemeente heeft in 2012 een eenmalige financiële bijdrage gedaan. Sindsdien wordt de Foundation financieel ondersteund door partners van Dorian en kent het tegenwoordig ook zijn eigen partners.

Partners: De Krim TexelTESOGemeente Texel.
Sponsors: Van der Linde TexelBouw 2020ArcaboTatenhove BV, IBS Texel.

Vragen of geïnteresseerd om bij te dragen aan de Dorian Foundation? Stuur even een mailtje.