Lifeofdorian

Nieuws

Bijna 5.000 euro voor Surfclub Texel via crowdfunding Dorian Foundation

Surfclubtexl 2

De door Dorian van Rijsselberghe met zijn Dorian Foundation georganiseerde crowdfunding actie voor de herbouw van de Surfclub Texel heeft bijna vijfduizend euro opgeleverd. Inmiddels, ruim 9 maanden na de verwoestende brand, kunnen de leden en bezoekers van Surfclub Texel weer gebruik maken van de locatie aan Dijkmanshuizen.

Niet alleen geld maar vooral veel support
De crowdfunding-actie heeft naast een financiële bijdrage van in totaal € 4.681,- vooral ook veel support opgeleverd in de vorm van materiaal en spullen. Van particuliere tot bouwbedrijven en verschillende surf-merken en shops velen hebben de Surfclub waar mogelijk geholpen. Jakob Kooij – secretaris Surfclub Texel: “Als club zijn we super blij dat we nu weer hier op Dijkmanshuizen met onze leden en andere geïnteresseerden het water op kunnen en onze eigen stek terug hebben. Zonder de financiële steun van velen bekende en onbekende was dat niet mogelijk geweest. Maar we willen ook zeker de mensen en bedrijven bedanken die op een andere manier hun steentje hebben bijgedragen. Of dat nu is door het ter beschikking stellen van hout, meubilair, surfpakken, surfsetjes of gewoon een tosti-ijzer voor ons is het heel waardevol. De brand vorig jaar was echt een klap voor onze verenigingen maar we kijken nu weer vooruit.”

Van Rijsselberghe opgelucht
Initiatiefnemer van de crowdfunding en kind van de club Dorian van Rijsselberghe heeft de nieuwe accommodatie nog niet in het echt kunnen zien. Door de corona-maatregelen bevindt hij zich, enigszins noodgedwongen, nog aan de westkust van Amerika bij vrouw en kinderen. Vanuit Laguna Beach laat de Texelaar weten opgelucht te zijn. Dorian van Rijsselberghe: “Ik ben vooral opgelucht dat we met de Dorian Foundation wat hebben kunnen doen. De mannen en vrouwen thuis op Texel hadden vorig jaar een prachtig toekomstbestendig nieuw clubhuis gecreëerd. Dat er nu weer dankzij de mensen op Texel maar ook door bijdragen uit o.a. Bunnik, Steenwijk en Dieren wat staat is fantastisch. Dijkmanshuizen is de perfecte spot, bij laag water is het de beste uitvalsbasis om te leren windsurfen op Texel, die mocht niet verloren gaan. Dat het met de hulp van velen gelukt is bezorgt me vooral een opgelucht gevoel. Ik hoop snel weer zelf naar Texel te kunnen. Voor nu moeten we het doen met de foto’s en filmpjes van de familie en vrienden thuis.”

Lessen bij Surfclub Texel inmiddels weer van start
Door de herbouw van de Surfclub kunnen inmiddels ook de vaste zomerlessen weer plaatsvinden. Meer info over deze lessen via de Surfclub Texel.