Lifeofdorian

Nieuws

​Brand verwoest Surfclub Texel

386258.w1600.r16 9.c2cb6e4.q90

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 oktober is het gloednieuwe clubgebouw van de Surfclub Texel bij Dijkmanshuizen verwoest. Zowel het clubgebouw als één van de twee naast gelegen zeecontainers die als opslagruimte diende zijn uitgebrand. De politie gaat uit van brandstichting.

Gloednieuw gebouw voor opening al verloren
De Surfclub had na jaren sparen en met behulp van een trouwe schare sponsoren net een gloednieuw gebouw. Voorzitter Adriaan van Rijsselberghe: “Dit is een gigantische klap voor de vereniging. We zijn een kleine vereniging en hebben de afgelopen jaren met een grote groep leden hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. De opening stond gepland voor dit voorjaar en nu deze brand. Het ergste is het misschien nog wel voor de leden die hun materiaal zijn verloren.”

Schadepost van 100.000 euro
Niet alleen het gloednieuwe gebouw is afgebrand, ook van de inboedel - inclusief surfboards en rubberboten - is weinig over. Naast het clubhuis stonden twee zeecontainers die dienden als opslag voor onder andere surfplanken en peddels. Een van deze containers is ook uitgebrand. Hierbij zijn de goederen in de container verloren gegaan.

Van Rijsselberghe vervolgt: “We schatten de schade op minimaal 100.000 euro.“ Een financieel drama voor de club aldus secretaris Jakob Kooij. Kooij: ”Al het geld wat de club had zat in het nieuwe clubgebouw. We waren niet verzekerd. Het materiaal is niet te verzekeren, en ook het gebouw is moeilijk.”

Dijkmanshuizen waar Dorian zijn Olympische droom begon
Dorian: “De Surfclub Texel op Dijkmanshuizen is waar mijn Olympische droom begon. Daar leerde ik surfen van papa en Adriaan. Het is frustrerend te horen dat het nieuwe gebouw waar we op Texel met veel mensen van het eiland en van de overkant zo ons best voor hebben gedaan nu in brand is opgegaan. Het was zo nieuw dat het nog niet geopend was, sterker nog ik heb het nog niet eens in real life gezien.