Lifeofdorian

Nieuws

Bouwmeester en Van Rijsselberge op kop wereldbeker Miami

Dordag4

Op de voorlaatste dag van de wereldbekerwedstrijden zeilen in Miami plaatsen zeven Nederlandse teams van de Delta Lloyd Kernploeg zich voor de afsluitende medalrace met de beste tien van het klassement. Vijf kernploegteams maken kans op een podiumpositie. Er stond bar weinig wind en sommige klassen kwamen niet in actie.

Marit Bouwmeester
Laserzeiler Marit Bouwmeester gaat als een van de favorieten de medalrace in, maar de eindoverwinning is voor Bouwmeester, vanwege het kleine puntenverschil, nog verre van zeker.

Coach Jaap Zielhuis: “Het wordt razend spannend morgen, want de marges zijn klein. Marit staat één punt voor op Annemarie Rindom en drie punten op Evi van den Acker, dus het wordt echt een battle. Er was hele weinig wind vandaag. Met meer risico had Marit kunnen winnen, maar ze maakte een strategische keuze en ging voor de uitslag in het klassement.”

Dorian van Rijsselberge
Dorian van Rijsselberge gaat aan de leiding op de voorlaatste dag. Daarmee is de Texelaar die in Los Angels woont tevreden. Maar Van Rijsselberge is nog niet tevreden met de manier waarop. Na een teleurstellend WK in 2014 is Van Rijsselberge gebrand op een overwinning in zijn eerste wedstrijd van 2015.

Dorian van Rijsselberge zei: “Het ging lekker. Het was een mooie dag en ik voel me goed. Morgen probeer ik het af te maken. We gaan een lekker rondje surfen morgen. Ik sta 10 punten voor op nummer twee, dus ik heb een beetje marge."

Samenvatting andere klassenLilian de Geus staat op een tweede plaats bij de vrouwen windsurfers, maar het goud is al vergeven.

De twee catamaran teams in de Nacra17 bezetten een vierde en een zesde plaats. Brons is nog mogelijk voor Mulder en De Koning.

Laserzeiler Rutger van Schaardenburg plaatst zich met een tiende plaats, maar is kansloos voor een podiumpositie.

Bij de vrouwen in de 470 klasse plaatst het team van Kyranakou en Van Veen zich met een zesde plaats voor de medalrace. Brons is theoretisch nog mogelijk.

Paralympisch zeilers sloten vandaag het evenement af. De Nederlanders pakten net geen medaille. Het team van Rolf Schrama en Sandra Nap kreeg geen kans om zich naar voren te zeilen, vanwege een gebrek aan wind en blijft op een vierde plaats steken op één punt achterstand van nummer drie.

Photo credits Ocean Images