Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe naar tweede plaats op WK

180807 jr aarhus 120915 5866

Dorian van Rijsselberghe heeft zich bij de WK voor de kust van Aarhus opgewerkt naar de tweede plaats in het klassement. De tweevoudig olympisch kampioen schreef dinsdag de vierde race in de RS:X-klasse op zijn naam.

In de races daarna kwam de Texelaar als vijfde en achtste over de streep. Van Rijsselberghe moet in het klassement alleen de Poolse zeiler Pawel Tarnowski voor zich dulden.

Tarnowski gaat aan de leiding met 14 punten, Van Rijsselberghe staat op 17. Kiran Badloe raakte wat achterop bij zijn trainingsmaat én concurrent voor deelname aan de Olympische Spelen van Tokio 2020. Badloe eindigde in de drie races die dinsdag werden gevaren respectievelijk als vijfde, derde en veertiende. Die laatste klassering is nu zijn zogeheten schrapresultaat. Badloe staat na zes races op 22 punten.

Van Rijsselberghe: “Ik ben weer blij met vandaag en ik voel me goed. We hadden vandaag 6/7 knopen wind, dat is mooi voor de lichte pikkies. Voor de rest zijn dit loodzware omstandigheden, maar we komen goed mee, ondanks dat we iets zwaarder en groter zijn dan de rest van de vloot. Dat was voorheen nog wel een issue, maar nu niet en daar ben ik super blij mee. Morgen hebben we een rustdag en daarna gaan we weer vlammen."

Tussenstand na 6 races
1. Pawel Tarnowksi - POL - 14 punten
2. Dorian van Rijsselberghe - NED - 17 punten
3. Daniel Benedetti - ITA - 20 punten
4. Mattia Camboni - ITA - 20 punten
5. Kiran Holmes Martin - GBR - 22 punten
6. Kiran Badloe - NED - 22 punten
7. Louis Giard - FRA - 29 punten
8. Byron Kokkalanis - GRE - 32 punten
9. Thomas Goyard - FRA - 39 punten
10. Tom Squires - GBR - 41 punten

Voor de volledige stand kijk op: https://aarhus2018.sailing.org/results