Lifeofdorian

Nieuws

2024 AANMELDINGEN DORIAN FOUNDATION GEOPEND

Dorianlogo square

In 2024 roept de Dorian Foundation Texelse (top)sporttalenten opnieuw op om zich aan te melden indien ze ondersteuning nodig hebben en voldoen aan de criteria.

VOORWAARDE EN AANMELDEN

Texelse sporters kunnen zich online aanmelden door het aanmeldformulier te downloaden, zo volledig mogelijk in te vullen en terug te sturen voor 9 augustus 2024.
“Het liefst willen we met de Foundation iedereen helpen, maar helaas is dat niet mogelijk. Daarom hebben we een selectiebeleid vastgesteld. Waarin we zeggen: met de Foundation willen we alle op Texel woonachtige talentvolle sporters die al deelnemen aan of op weg zijn naar deelname aan een Nederlands Kampioenschap ondersteunen. Daarnaast moeten ze de drive, ambitie en capaciteit hebben om zich ook internationaal te gaan meten in de komende jaren.” aldus Dorian van Rijsselberghe in een toelichting. “Nadat we je aanmeldformulier ontvangen hebben beoordeelt het bestuur in een bestuursvergadering of er inderdaad voldoende potentie is om tot ondersteuning over te gaan en hoe deze ondersteuning eruit ziet.”

DORIAN FOUNDATION
De Dorian Foundation, van tweevoudig olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe, steunt talentvolle Texelse sporters met kennis, begeleiding en financiële ondersteuning. De stichting was ooit een cadeau van de gemeente Texel aan Van Rijsselberghe voor het behalen van zijn olympische gouden medaille in 2012. De gemeente heeft in 2012 een eenmalige financiële bijdrage gedaan. Sindsdien wordt de Foundation financieel ondersteund eerst door de partners van Dorian en tegenwoordig door een sterke pool van voornamelijk het Texels bedrijfsleven die inzien hoe belangrijk dergelijke steun voor de Texelse sporters is.