Lifeofdorian

Nieuws

Dag 1 wereldbekerzeilen in Hyères

2460.hyeres 2015.dorian

De zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg zijn niet allemaal even goed begonnen op de openingsdag van de ISAF Wereldbekerwedstrijden in het Zuid-Franse Hyerès.

Beste Nederlanders tot nu toe zijn Renée Groeneveld en Steven Krol in de Nacra17. Ze staan voorlopig tweede in het klassement. Voor de zeilers in de Nacra17 en de 470 vrouwen klasse is deze serie in Hyeres beslissend in de strijd om de nationale selectie. Voor Lilian de Geus bestaat de mogelijkheid zich deze week definitief te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio 2016 met een top drie resultaat. Dorian staat voor het eerst weer op de plank na 

Wisselend
Marit Bouwmeester was volgens eigen zeggen niet scherp in de uitvoering van beide races. Vooral de starts. Bouwmeester staat voorlopig 13de in het klassement.

Dorian van Rijsselberge was relatief voorzichtig in zijn eerste wedstrijd na hersteld te zijn van een gebroken pols. De Texelaar die in Los Angeles woont staat 25ste.

Dorian van Rijsselberge: “Alles zit weer aan elkaar maar op het water merk je dat nog niet alles lukt. Dan varen ze je voorbij. Als ik aan wil zetten dan lukt dat nog niet dat moet ik accepteren op dit moment. Ik moet die blessure wel managen. Ik kan niet continu voluit gaan.”

Laser zeiler Rutger van Schaardenburg startte een stuk beter en staat vierde. Zo ook Finn zeiler Pieter-Jan Postma, de Fries staat vijfde. Windsurfster Lilian de Geus kwam ook redelijk goed uit de blokken en staat zesde.

Nationale selectie Nacra 17
In de Nacra klasse strijden twee teams in de nationale selectie voor deelname aan Rio 2016. Het team met het beste opgetelde resultaat van de Sofia Cup en Wereldbeker in Hyeres wint deze selectie. Mandy Mulder en Coen de Koning gaan, met vijf posities voorsprong op Renee Groenveld en Steven Krol, deze beslissende serie in. Op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijd in Hyeres zetten Groeneveld en Krol gelijk de toon. Het duo staat tweede in het klassement, Mulder en De Koning staan na twee gezeilde wedstrijden 25ste.

Nationale selectie in 470
In de 470 klasse bij de vrouwen strijden twee teams in de nationale selectie voor Rio 2016. Het team met het beste opgetelde resultaat van de Sofia Cup en Wereldbeker in Hyeres wint de selectie. Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen hadden na de Sofia Cup een voorsprong van drie posities op hun concurrenten Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens. Op de eerste dag in Hyères doen Kyranakou en Van Veen het beter met een 15de plaats in de ranglijst. Broekhuizen Jongens staan 35ste. Wordt vervolgd.