Lifeofdorian

Nieuws

VAN RIJSSELBERGHE EN BOUWMEESTER WINNAARS CONNY VAN RIETSCHOTEN TROFEE 2016

15036242 1176588049090046 5783671317506097025 n

Olympisch kampioenen Dorian van Rijsselberghe en Marit Bouwmeester zijn tijdens het Zeiler van het Jaar Gala beiden uitgeroepen tot winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee 2016.

Voor Bouwmeester is het de derde keer, voor Van Rijsselberghe de tweede keer dat ze beslag leggen op de meest prestigieuze prijs van de Nederlandse zeilsport. Beide olympische prestaties waren zo uitzonderlijk dat de jury heeft besloten hen beiden tot Zeiler van het Jaar 2016 te kronen. 

De Flyer Trofee voor het meest succesvolle Nederlandse jeugdtalent is gegaan naar Emma Savelon. Zij werd afgelopen zomer wereldkampioen in de Laser 4.7. Jaap Zielhuis is door het publiek verkozen tot Coach van het Jaar en Thom Touw ging er vandoor met de Mediaprijs van 2016.

Uitzonderlijke prestaties
De strijd om de titel ‘Zeiler van het Jaar’ van 2016 ging dit jaar tussen twee olympisch kampioenen. Op grond van alle overwegingen, prestaties en overwinningen heeft de jury besloten een uitzondering te maken op de geldende regel dat slechts één persoon of één team de Conny van Rietschoten Trofee kan winnen. De prestaties van beide genomineerden zijn dermate uniek voor het zeilen in Nederland dat besloten is de Conny van Rietschoten Trofee 2016 zowel aan Marit Bouwmeester als aan Dorian van Rijsselberge toe te kennen. "Ik ben heel trots dat de prijs op ons beide is gevallen", geeft Dorian aan. "Mooi dat het bestuur van de Conny van Rietschoten de moed heeft genomen ons beide te willen belonen." Marit sluit zich bij de woorden van Dorian aan. "Voor onze coaches geldt eigenlijk hetzelfde, ook zij hebben beide een uitzonderlijke prestatie geleverd met twee gouden medailles in de Spelen." 

Coach van het Jaar 2016
Jaap Zielhuis werd uiteindelijk door het aanwezige publiek gekozen tot Coach van het Jaar. Zielhuis: "Ik had het niet erg gevonden om van Aaron te verliezen, eigenlijk had ik ook een gelijkspel verwacht, maar dat is natuurlijk lastig met een publieksprijs."