Lifeofdorian

Nieuws

Nederlandse windsurfers kanshebbers podium WK Oman

Image1

Het wereldkampioenschap in de olympische windsurfklasse start aanstaande maandag 19 oktober in Al Sumanah in Oman. Het evenement eindigt op zaterdag 24 oktober. Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberge, zijn trainingspartner Kiran Badloe en Lilian de Geus zijn al een paar weken ter plekke om zich optimaal voor te bereiden. De Nederlandse surfers zijn op basis van hun recente resultaten niet de absolute favorieten maar van Rijsselberge en de Geus hebben beiden hun zinnen gezet op een podiumplaats.

Van Rijsselberge: “WK is piekmoment voor mij”
Van Rijsselberge heeft zijn zinnen gezet op een podiumplaats in Oman. De Texelaar, die in Los Angeles woont, werd dit jaar tweede op het EK in juni en won de wereldbekerwedstrijden in Miami in januari. Maar tijdens het olympische test evenement in augustus scoorde Van Rijsselberge onder de maat. Dat wil hij graag rechtzetten.

In zijn eigen blog schreef Van Rijsselberge: “Ik trainde een paar dagen op Medemblik en daar gebeurde het: ik voelde dat het tijd was alles op dat ene doel te richten. Nu moet het gebeuren, wist ik, anders heb ik mijn leven lang spijt. Vanaf nu gaat de focus op de Spelen en op helemaal niets anders. En dit weekeinde begint het WK in Oman, waar we al 12 dagen trainden. Drie zware blokken van drie dagen, aan het einde zat ik er volledig doorheen. Niets was leuk, ik vloekte en tierde, iedereen was een klootzak. Mán, wat zat ik diep. Maar daarna is er altijd die tevredenheid. Ik ben superfit, sterker, afgetrainder dan ik het hele vorige jaar was. Het WK is een piekmoment, ik wil daar goed varen, want ik ben de achtste plek van Rio niet vergeten. Ik moest er een tandje bij zetten, vonden mijn coach Aaron en ik, en dat heb ik ook gedaan.”

Lilian de Geus: “Jaartje ouder, jaartje sneller”
Lilian de Geus heeft zich op naam gekwalificeerd voor deelname aan de Olympische Spelen van Rio. De Geus won de Wereldbekerwedstrijden in het Frans Hyeres in April. Maar de Geus stelde teleur op het olympische testevenement in Rio afgelopen augustus. De Geus bereidt zich voor op haar olympische debuut in 2016. Dit WK is een belangrijke test op weg naar Rio. De surfster uit Almere werd afgelopen week 24 jaar. “Een jaartje ouder en een jaartje sneller” liet ze optekenen op haar facebook pagina.