Lifeofdorian

Nieuws

DORIAN FOUNDATION OPENT AANMELDINGEN VOOR NIEUWE TALENTEN

Foundation dorian logo

Ook in 2023 ondersteunt de Dorian Foundation weer de nodige Texelse sporttalenten. Zo maken onder andere de windsurfers van het Waddenteam en amazone Britt Kikkert ook dit jaar deel uit van de Dorian Foundation. Maar er is ook ruimte voor de ondersteuning van nieuw Texels sporttalent. Tot 18 maart kunnen zij zich online aanmelden om in aanmerking te komen voor steun van de Dorian Foundation.

Dorian van Rijsselberghe: “Talent, drive en ambitie zijn helaas niet altijd voldoende om de top te halen in de sport. De plek waar je woont en de financiële middelen die er zijn worden ook steeds belangrijker, zeker internationaal. Dat zou niet zo moeten zijn, maar het is helaas wel zo. Met de Foundation ondersteunen we al sinds 2012 Texelse sporttalenten om het laatste stapje naar de top te kunnen zetten. Daar kunnen we dankzij onze partners ook in 2023 weer mee door gaan. En we hebben ruimte om weer een aantal nieuwe, het liefst jonge, talentvolle sporters toe te voegen aan ons team. Dus woon je op Texel, doe je mee aan een Nederlands kampioenschap en heb je de ambitie en capaciteiten om ook internationaal door te breken? Meld je aan, onderbouw je plannen en dan kijken we graag of en hoe we jou verder kunnen helpen.”

Aanmelden t/m zaterdag 18 maart
Texelse sporters kunnen zich t/m zaterdag 18 maart aanstaande online aanmelden. 
Download online het inschrijfformulier, vul het in en stuur het terug naar de Dorian Foundation. Het bestuur van de Dorian Foundation beoordeelt vervolgens of er voldoende potentie is om tot ondersteuning over te gaan en hoe deze ondersteuning eruit ziet.

DORIAN FOUNDATION
De Dorian Foundation, van tweevoudig olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe, steunt talentvolle Texelse sporters met kennis, begeleiding en financiële ondersteuning. De stichting was ooit een cadeau van de gemeente Texel aan Van Rijsselberghe voor het behalen van zijn olympische gouden medaille in 2012.

De gemeente heeft in 2012 een eenmalige financiële bijdrage gedaan. Sindsdien wordt de Foundation financieel 
ondersteund door de partners van Dorian en tegenwoordig door een sterke pool van voornamelijk het Texels bedrijfsleven. Partijen die inzien hoe belangrijk dergelijke steun voor de Texelse sporters is.