Lifeofdorian

Nieuws

DORIAN VAN RIJSSELBERGE BLIJFT AAN DE LEIDING OP EK RS:X

3064.650.ek rsx 2015.ek dorsport1

De Nederlandse windsurfers uit de Delta Lloyd Kernploeg verdedigden vandaag 25 juni de Nederlandse eer met succes. Dorian van Rijsselberge blijft aan de leiding na vijf gezeilde races. De Texelaar scoorde een derde plaats. Bij de vrouwen won Lilian de Geus de enige race die vandaag gevaren werd. Kiran Badloe noteerde een vierde plaats.

Eerste wedstrijden in gold fleet
Het veld van deelnemers was vanaf vandaag ingedeeld in twee groepen op basis van de ranglijst. In de Gold Fleet, beste helft van het klassement, scoorde Van Rijsselberge in de hele lichte omstandigheden wederom een goed resultaat.

Nog steeds aan de leiding
De olympisch kampioen gaat nog steeds aan de leiding met zes punten. Zijn directe concurrent in de strijd voor de Europese titel is op dit moment de Zwitser Mateo Sanz Lanz met 16 punten.

“Gisteren genoten van de rustdag. Het is prachtige locatie, lekker warm, maar er staat weinig wind. Vandaag hebben we lang moeten wachten. Het waren marginale condities. Ik heb behoorlijk hard moeten pompen.”

Opmars De Geus
Bij de dames staat Lilian de Geus in de open lijst (alle landen) op een achtste plaats.

Zaterdag medalrace
Morgen, 26 juni worden er maximaal drie wedstrijden gezeild. Dan vervolgen de beste tien van het mannen- en damesklassement de serie met de afsluitende medalrace op zaterdag 27 juni.