Lifeofdorian

Nieuws

De Geus en Van Rijsselberge brons op WK RS:X 2015 in Oman

3543.dl kernploeg.151020 rsxworlds oman jr 23374 2

Lilian de Geus en Dorian van Rijsselberge pakken ieder de bronzen medaille op het wereldkampioenschap windsurfen in de olympische RS:X klasse in Oman. De twee windsurfers zeilden een zeer sterke medalrace met brons als resultaat. Zowel voor Van Rijsselberge als De Geus was het een zeer lastige week, met heel weinig wind in de Gulf van Oman. Om die reden is het bemoedigend dat beide windsurfers uit de Delta Lloyd Kernploeg op het podium terechtkomen.

Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar de Chinese Peina Chen. Deze lichtweer-specialist was op de voorlaatste dag van het toernooi al gekroond tot wereldkampioen. Het zilver ging naar de ervaren Engelse Bryony Shaw. De Geus klom, door een derde plek in de medalrace, van een vierde naar een derde plaats in de eindklassement. Voor het eerst deze week stond er genoeg wind om te planeren, dat wil zeggen meer dan acht knopen wind. Dorian van Rijsselberge klom, door een tweede plek in de medalrace, zelfs van een zevende naar een derde plaats in het klassement. De Fransman Le Cocq pakte het goud en de Chinees Aichen Wang nam het zilver mee naar huis. Wang won onlangs nog het olympische testevenement in Rio. Van Rijsselberge zijn trainingspartner Kiran Badloe sluit het WK af op een elfde plaats.

De Geus: “Ik denk dat ze me nu wel als concurrent zien”

Lilian de Geus stond voor de eerste keer op een WK-podium. De Geus is extreem blij met dit resultaat. “Het was een hele spannende medalrace. Ondanks dat had ik er voorafgaand aan de laatste race vertrouwen in dat dit ging lukken. Ik zag dat windje…. eindelijk. Ik ben vooral zo blij met de progressie in het lichte weer. Daar heb ik samen met mijn coach Jacco Koops heel hard aan gewerkt. Dat ik mee kan met de besten van de wereld, in deze omstandigheden, is heel belangrijk. In Rio is tenslotte ook van alles mogelijk. Tja mijn eerste WK podium…. Ik vond het altijd wel lekker om niet zo in de gaten gehouden te worden. Maar ik denk dat die tijd wel over is en dat ze me nu allemaal als concurrent zien.”

Van Rijsselberge: “Superblij met dit resultaat!”
Dorian van Rijsselberge had zijn zinnen op dit WK gezet om goed voor de dag te komen. Voorafgaand aan dit WK meldde de Texelse windsurfer op zijn blog dat hij superfit en sterk was. Het werd uiteindelijk een lastig kampioenschap voor de olympisch kampioen. De hele week was er heel weinig wind met wisselende resultaten als gevolg. Dorian van Rijsselberge was heel blij met de goede wind op de laatste dag en maakte daar optimaal gebruik van om zichzelf op het podium te surfen.

Van Rijsselberge reageerde als volgt: “Superblij natuurlijk. De derde plek is prima. Het is een beetje de troostprijs. Je ziet dat als we kunnen planeren dat de uitslagen meteen heel anders zijn. Gewoon top dat ik een derde plek in de wacht heb kunnen slepen. Er is nog veel werk aan de winkel. We zijn er nog lang niet, maar dit is echt een stap in de goede richting.”