Lifeofdorian

Nieuws

Van Rijsselberghe naar medalrace Olympisch Test Event

Img 8365

Tweevoudig Olympisch RS:X-windsurfkampioen Dorian van Rijsselberghe kende een moeizame dag in Enoshima. Hij finishte op de voorlaatste dag van het Olympisch Test Event als 14e, 13e en 11e. Van Rijsselberghe staat hiermee in het algemeen klassement op de tiende plaats. Goed genoeg voor een plaats in de afsluitende medalrace die woensdag gevaren zal worden. Het podium is echter al buiten bereik voor de Texelaar.

Van Rijsselberghe: “Vandaag maakte ik te veel fouten. Het viel gewoon niet op z’n plek. Ik mis de fitness nog en dat weet ik ook. Maar we zijn op weg om dat beter te gaan maken dus dat komt wel weer."

Van Rijsselberghe vervolgt: "Ik hang hier geen waarde aan het resultaat. Je kan niets verwachten na twee maanden niks doen. Dit is echt de eerste week dat ik weer heb gevaren sinds mijn blessure. Als Usain Bolt twee maanden niet gaat hardlopen en dan opeens de dag van de Olympische Spelen redelijk mee kan lopen maar niet op het podium staat, zal hij ook niet teleurgesteld zijn.” 

Resultaten: https://tokyo2020.org/en/special/readysteadytokyo/sailing/data/Men's-Windsurfer-RSX_as_of_20_AUG_at_1516.pdf

Photo: Sailing Energy