Lifeofdorian

Nieuws

Europese titel voor Kiran Badloe, Zilver voor Dorian van Rijsselberghe

190413 sofia jr 215635 2346

Op de laatste dag van het EK RS:X-windsurfen in Palma de Mallorca hebben de Nederlandse windsurfers uitstekende zaken gedaan. De Europese titel ging naar Kiran Badloe. Dorian van Rijsselberghe pakt het zilver. De mannen sloten hun EK in stijl af. In de medalrace kwam Van Rijsselberghe als eerste en Badloe als tweede over de finishlijn.

1-2’tje voor Badloe en Van Rijsselberghe, met Badloe op het hoogste podium
Bij de Nederlandse RS:X-mannen ook een bijzondere dag. Na een week waarbij Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe meerdere malen samen als 1e en 2e over de finishlijn kwamen, besloten de twee mannen hetzelfde te doen in de medalrace. Van Rijsselberghe finishte de race als 1e en Badloe als 2e. Met de flinke voorsprong die Badloe gedurende de week op had gebouwd wint hij overtuigend de Europese titel en pakt van Rijsselberghe het zilver.

Badloe super blij
Badloe blikt terug op een goede week: “Ik ging hier voor de winst en het is super dat me dat gelukt is. Een één-tweetje met Dor is natuurlijk weer geweldig. Dat doen niet veel mensen, dus daar zijn we super blij mee. De titel is voor mij vooral een checkpunt halverwege het jaar, of we op de goede weg zijn. En dat zijn we zeker. Ik ben dus absoluut tevreden en vind het top dat Dor en ik samen op het podium staan!”


Olympisch ticket 
Badloe en Van Rijsselberghe, beiden trainend bij de Nieuw-Zeelander Aaron McIntosh, strijden in Nederland om één ticket voor de Olympische Spelen in Tokio, volgend jaar. Voor die kwalificatiestrijd telde dit EK niet mee. Het olympisch ticket gaat naar de windsurfer die het beste is in een klassement over drie WK's.

Vorig jaar in Aarhus was Van Rijsselberghe nog de beste en eindigde Badloe als tweede. In Palma maakte Badloe de betere indruk. Hij maakte dit jaar meer trainingsuren dan de tweevoudig olympisch kampioen, die ervoor gekozen heeft meer bij zijn gezin te zijn.

Van Rijsselberghe tevreden en trots
De nummer twee van het toernooi kon goed leven met het eindresultaat. "Het was een hele mooie medalrace", reageerde Van Rijsselberghe op zijn zege op de slotdag. "Het was voor mij en Kiran een mooie afsluiter. Ik ben ook blij met de hele week. Ik ben toch een beetje verrast dat ik hier nu als tweede sta. En ik ben natuurlijk super trots op Kir dat hij hier de eerste plek pakt.”

McIntosh Its poetry in motion
Aaron McIntosh, coach van beide mannen, is eveneens trots: “Dit was een geweldige week in hele lastige en uitdagende condities. Kiran en Dorian tonen hun klasse als het er echt om draait. Het is super speciaal om ze samen te zien werken en ze te zien groeien. Ze dagen elkaar uit om de beste te zijn. Its poetry in motion.”

Lilian de Geus Europees kampioen bij de vrouwen
Bij de vrouwen ging de winst naar de 27-jarige Lilian de Geus. Voor de wereldkampioene was winst in de afsluitende medalrace genoeg om haar eerste Europese titel binnen te halen.

EINDKLASSEMENT RS:X-men 

  1. Kiran Badloe (NED), 38 punten
  2. Dorian van Rijsselberghe (NED), 49 punten
  3. Thomas Goyard (FRA), 66 punten

Voor een overzicht van alle resultaten:

http://2019rsxeuropeans.sailti.com/en/default/races/race-resultsall

Photo: Sailing Energy