Lifeofdorian

Nieuws

Nederlandse windsurfers redelijk goed van start op WK RS:X in Oman

3510.650.wk rsx 2015.surfs together

De windsurfers van de Delta Lloyd Kernploeg zijn redelijk goed begonnen aan het WK windsurfen in Oman. Kiran Badloe, Dorian van Rijsselberge en Lilian de Geus trapten af met elk drie races in de olympische RS:X klasse. Badloe staat 11de en Van Rijsselberge 12de in een veld van 82 deelnemers. Lilian de Geus bezet een zesde plaats van de 59 deelnemers bij de vrouwen.

Reactie Van Rijsselberge
Dorian van Rijsselberge gaf de volgende toelichting: “De kop is eraf. Het ging redelijk. Je met er bovenop zitten. Zeven tot 10 knopen wind. Heel hard werken en pompen. Je mag geen fouten maken. Scherp zijn. Er kan veel gebeuren met grote winddraaiingen. Ik keek een beetje teveel naar het grote plaatje in de races en vergat de winst te pakken waar het kon.”

Medalrace zaterdag 24 juli
Zowel bij de mannen als bij de vrouwen wordt er gestart in twee willekeurig gekozen groepen vanwege het grote aantal deelnemers. Morgen 20 oktober staan er nog drie races op de agenda. Het slechtste resultaat wordt dan geschrapt voordat de deelnemers ingedeeld worden in ‘gold’ en ‘silver’. De medalrace wordt zaterdag 24 oktober gevaren.

Van Rijsselberge en de Geus als zeker van Rio 2016
Van Rijsselberge en de Geus zijn beide al zeker van deelnamen aan de Olympische Spelen van Rio 2016. Kiran Badloe is trainingspartner van Van Rijsselberge op weg naar Rio.

Voor meer info over en resultaten van het WK RS:X klik hier: http://www.rsxclass.com/worlds2015