Lifeofdorian

Nieuws

Geen podium voor Dorian van Rijsselberge

3294.rio test event 2015.van rijsselberge18

Dorian van Rijsselberge plaatst zich als 7de voor de medalrace. De olympisch kampioen, die vorig jaar nog het testevent won, maakt dit jaar geen kans meer op een medaille.

“Vandaag was een anti-climax dag. We moesten veel wachten. Er waren vier races gepland en we hebben maar één race gevaren. Tja… het is zo. Die vierde race, mijn start was niet goed. Ik kwam niet van de pin end af (linkerkant van de lijn, red.). Ik moest weggijpen en vervolgens bij een hele hoop boards achterlangs. Dus niet ideaal. Wel redelijk terug kunnen vechten. Een paar ‘Jet Shift’ kunnen pakken, want we hebben vandaag onder het vliegveld gevaren. Als er dan een vliegtuig voorbij komt had je opeens 20 knopen wind erbij.”

Vorig jaar won je nog, nu maak je geen kans meer op het podium? “Dat klopt. We hebben echt aparte omstandigheden gehad dit jaar. En iedereen is weer een tandje scherper dit jaar voor de spelen. We moeten eens even goed kijken hoe het beter kan. We weten wel een paar dingen…. Maar dat komt wel goed.”

Windsurfer Lilian de Geus “Wijze les geweest”
Voor windsurfer Lilian de Geus is het olympische test evenement afgelopen. Met een twaalfde plaats gaat ze niet door naar de medalrace, met de beste tien van de vloot. De windsurfster uit Almere kan haar spullen inpakken.

De Geus reageerde als volgt. “Het is anders verlopen dan we het hadden voorgesteld. We wilden op het podium eindigen maar ondanks dat alles is het wel heel leerzaam geweest. We hebben omstandigheden gehad deze week die we nog niet meegemaakt hebben. Ik had daar moeite mee. Daar moeten we meer aandacht aan besteden. Ik moet ook in deze omstandigheden beter worden, allrounder. Vorig jaar stond ik hier nog op het podium. Als we condities hadden gehad zoals die van vorige week, met ietsje meer planeren, dan was het heel anders geweest.”

“Maar ik begon heel goed. Helaas mocht ik één van die goede resultaten van de eerste dag niet meetellen als gevolg van een diskwalificatie. Dat had een heel ander resultaat kunnen opleveren. Maar ik heb ook geleerd over de mentale aspecten van het spel. De dames in de RS:X klasse zijn een stuk minder vriendelijk dan ik dacht. Het is echt anders. Ik moet de problemen niet meer opzoeken want ze protesteren direct. Dat is echt de grootste les van deze week.”

Een update van alle zeilers uit de Delta Lloyd Kernploeg staat op http://kernploeg.watersporters.nl/