Lifeofdorian

Nieuws

Zilver voor Van Rijsselberghe op het WK RS:X 2016 in Eilat

12806072 965693783512808 6763091175398000845 n

Op het wereldkampioenschap RS:X in Eilat pakt windsurfer Dorian van Rijsselberghe het zilver en Kiran Badloe het brons. De wereldtitel bij de mannen is voor de Pool Myska. Bij de vrouwen haalt windsurfster Lilian de Geus het brons. De wereldtitel is voor de Poolse Bialecka, het zilver voor de Britse Shaw.

De op Texel geboren Van Rijsselberghe begint de dag als vierde in het klassement maar surft in de medalrace naar de tweede plaats. Deze tweede plaats in de medalrace bezorgt de olympisch kampioen het zilver in het eindklassement. Van Rijsselberghe eindigt in het eindklassement voor trainingspartner Badloe en achter de Pool Myska, die al voor de medalrace zeker was van zijn wereldtitel.

Van Rijsselberge: "We zijn heel erg blij dat we alle twee op het podium staan. Het is een mooi einde van een hele interessante week met ups en downs in wisselende weersomstandigheden. Uiteindelijk hebben we alle twee constant genoeg gevaren om op het podium te komen."

Brons voor Kiran Badloe
De 21-jarige uit Lelystad afkomstige Badloe begon de dag als derde in het klassement en wist deze plek vast te houden door een vijfde plaats in de medalrace. Badloe: "Vandaag was een lastige dag, iedereen stond dicht bij elkaar qua punten. In de medalrace leek het er op dat ik naast het podium ging eindigen maar op het laatste halve windse rak naar de finish planeerde ik nog onder twee man door. Waaronder Nick Dempsey hierdoor eindig ik alsnog met brons. Dit is een super gaaf gevoel, ik heb een mooie week gehad."

Brons voor Lilian de Geus
De 22-jarige Almeerse Lilian de Geus finishte in de afsluitende medalrace als vierde achter de Franse Picon, de Russische Elfutina en de Britse Shaw. Deze vierde plek was genoeg voor het brons achter de Poolse Bialecka die de wereldtitel pakt en de Britse Shaw die het zilver mee naar huis neemt. Lilian de Geus: "Het was een lastige medalrace. Ik ben blij met weer een medaille op het WK. Natuurlijk hoop je op goud maar het was close. Een goed leermoment. In Rio wordt het hoop ik de andere kleur."

Klassement mannen
1. Piotr Myszka, POL, 45 pnt.
2. Dorian van Rijsselberge, NED, 61 pnt.
3. Kiran Badloe, NED, 61 pnt.

Klassement vrouwen
1. Malgorzata Bialeck, POL, 51 pnt.
2. Bryony Shaw, GBR, 58 pnt.
3. Lilian de Geus, NED, 58 pnt.

Zowel bij de mannen als de vrouwen eindigden de nummer twee en drie met evenveel punten, het resultaat in de medalrace is dan leidend.